Rekordlista

Előzetesen a rekordlistáról

A holtág horgászati értékének komoly mutatója a kapitális halak fogási lehetősége. Ezen kívül halgazdálkodási szempontból sem érdektelen, hogy mekkora esélye van egy-egy nagyobb hal kifogásának.

Annak érdekében, hogy adataink legyenek ehhez a két szakmai kérdéshez, szükséges egy adatbázis létrehozása a kapitális halakról. Ezt egy, a holtágra vonatkozó rekordlistával szeretnénk megoldani. A kifogott nagyméretű halak rekordlistára való beküldése természetesen önkéntesen történik, de bízunk a horgászok együttműködésében, és reméljük, hogy a holtágon kifogott kapitális halak többségét beküldik a rekordlistára.

A rekordlistára beküldött halak kifogói közül az egyes kategóriák győztesei jutalomban részesülnek, sőt, akik a hitelesítést követően visszaengedik a halat, egy további sorsoláson is részt vesznek.

Mindezen túl a rekordlistára felkerülő horgászok közül egynek a Horgászegyesület egy különdíjat, az Aranyhorog díjat is odaítéli. Az Aranyhorog díj odaítélésénél az egyesület által felkért zsűri többek között a fogás körülményeit, a horgász sportszerűségét, a felszerelés és a hal mérete közötti arányokat veszi majd figyelembe.

Jelenleg annak a csapatnak a kiválasztása zajlik, akik hitelesíthetik a rekordhalakat, amint megfelelő számú horgász jelentkezik a feladatra, a rekordlistát meghirdetjük, és az aznap fogott kapitális halak már be is küldhetők.

Share This