Fotó: Sárai Kitti
2022. október 20.

Európai Mobilitás hét a bölcsődében

Így telt szeptemberben az Európai Mobilitás hét a bölcsődében.

Az Európai Mobilitási hét rendezvényeihez a Nagyközségi Önkormányzati Bölcsőde is csatlakozott.  A szülőket, és a szülőkön keresztül a bölcsiseinket is szerettük volna buzdítani a környezetbarát közlekedésre, valamint gyerkőceinknek ismeretet nyújtani, ezen témában. A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, megvalósítható ötleteket, tevékenységeket, játékokat gyűjtöttük össze ismereteik bővítése érdekében, és beépítettük a napi játéktevékenységekbe.

2022.09.19.
Síkbáb előadást szerveztünk. Bogyó és Babóca: A bicikli című rövid mesét adták elő a kisgyermeknevelők. A színes program felkeltette a gyerekek érdeklődését, értő figyelemmel kísérték végig a tandembiciklis történetet.

2022.09.20.
A nagyobb gyerekek részvételével sétát terveztünk a Tiszához, ahol a bölcsisek jeleikkel ellátott színes kishajókat engedtek a vízre. Séta közben életkoruknak megfelelően ismereteket szereztek a gyalogos közlekedés szabályairól.
A kisebbek az intézményben maradtak, és járművekkel kapcsolatos színezőket színeztek, Közlekedésről szóló fa kirakókkal játszottak, és beszélgetés folyt, ezen témában.

2022.09.21.
A családokat kértük, hogy amennyiben tehetik, ezen a reggelen gyalogosan, kerékpárral, rollerrel, futóbiciklivel, görkorcsolyával érkezzenek reggel az intézménybe. Az autó nélkül jövőket színes matricákkal jutalmaztuk. Nagyon sokan választottak más közlekedő eszközt ezen a napon.
A délelőtt folyamán életkornak megfelelő akadálypályát készítettünk, és a gyerekek kismotorokkal, futóbiciklikkel, babakocsikkal, vagy gyalog kerülgethették az akadályokat. A végén mindenki színes jogosítványt kapott jutalmul.

2022.09.22.
Ezen a napon bölcsiseink egyszerűbb jelzőtáblákkal ismerkedtek, beszélgettek a színeikről, alakjukról, funkcióikról, és építőkockákkal próbálták modellezni a jelzéseket.

 

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2022.szeptember 21.
Európai Mobilitás Hét 2022.
Az idei évben is országszerte megrendezik az Európai Mobilitás Hetet.
2022.szeptember 16.
Európai Mobilitás Hét Cibakházán
Az Európai Mobilitás Hét az idei évben is megrendezésre kerül Cibakházán.
2022.szeptember 16.
Mobilitás hét a bölcsődében
A mobilitás héthez csatlakozik a bölcsőde is.
2022.szeptember 14.
Európai Mobilitás hét
Ezen a héten minden óvodás csoport programmal készülődik.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!