Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Intézményi hírek
Európai Mobilitás hét a bölcsődében
Fotó: Sárai Kitti
Így telt szeptemberben az Európai Mobilitás hét a bölcsődében.

Az Európai Mobilitási hét rendezvényeihez a Nagyközségi Önkormányzati Bölcsőde is csatlakozott.  A szülőket, és a szülőkön keresztül a bölcsiseinket is szerettük volna buzdítani a környezetbarát közlekedésre, valamint gyerkőceinknek ismeretet nyújtani, ezen témában. A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, megvalósítható ötleteket, tevékenységeket, játékokat gyűjtöttük össze ismereteik bővítése érdekében, és beépítettük a napi játéktevékenységekbe.

2022.09.19.
Síkbáb előadást szerveztünk. Bogyó és Babóca: A bicikli című rövid mesét adták elő a kisgyermeknevelők. A színes program felkeltette a gyerekek érdeklődését, értő figyelemmel kísérték végig a tandembiciklis történetet.

2022.09.20.
A nagyobb gyerekek részvételével sétát terveztünk a Tiszához, ahol a bölcsisek jeleikkel ellátott színes kishajókat engedtek a vízre. Séta közben életkoruknak megfelelően ismereteket szereztek a gyalogos közlekedés szabályairól.
A kisebbek az intézményben maradtak, és járművekkel kapcsolatos színezőket színeztek, Közlekedésről szóló fa kirakókkal játszottak, és beszélgetés folyt, ezen témában.

2022.09.21.
A családokat kértük, hogy amennyiben tehetik, ezen a reggelen gyalogosan, kerékpárral, rollerrel, futóbiciklivel, görkorcsolyával érkezzenek reggel az intézménybe. Az autó nélkül jövőket színes matricákkal jutalmaztuk. Nagyon sokan választottak más közlekedő eszközt ezen a napon.
A délelőtt folyamán életkornak megfelelő akadálypályát készítettünk, és a gyerekek kismotorokkal, futóbiciklikkel, babakocsikkal, vagy gyalog kerülgethették az akadályokat. A végén mindenki színes jogosítványt kapott jutalmul.

2022.09.22.
Ezen a napon bölcsiseink egyszerűbb jelzőtáblákkal ismerkedtek, beszélgettek a színeikről, alakjukról, funkcióikról, és építőkockákkal próbálták modellezni a jelzéseket.

 

Galéria

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Bringás Reggeli az Európai Mobilitási Héten
Közérdekű
Európai Mobilitás Hét 2022.
Települési hírek
Európai Mobilitás Hét Cibakházán
Intézményi hírek
Mobilitás hét a bölcsődében
Települési hírek
Európai Mobilitás hét

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség