Könyvtári vetélkedők
A héten megkezdődött a napközis Erzsébet- tábor, ahol közel 60 gyermek vett részt a könyvtári foglalkozásokon.

A gyerekek a napközis Erzsébet-táborban a hét folyamán sok színes programon vehettek részt, ahol a helyszínek között szerepelt a könyvtár is.  A táborozó gyerekek két csoportba bontva (3-4. osztály, 5-7. osztály) több alkalommal is ellátogattak a könyvtárba.

A könyvtárban különböző vetélkedőkön vehettek részt, ilyen volt a környezetvédelmi, KRESZ, védd az állatokat vetélkedő. Ezeken 3 fős csoportokban mérettették meg magukat.

A gyerekek a könyvtármoziban cigánymeséket néztek meg, majd ezzel kapcsolatosan feladatlapokat töltöttek ki, ezt követően pedig gyermekkönyv fejezeteket olvastak és gyorsasági kvíz tesztekkel mérték össze tudásukat, de nagyon tetszett mindenkinek a Brainbox készségfejlesztő memóriajáték is.

A foglalkozások során, megismerkedhettek Frankie-vel, a robot cicával, amit bárki kipróbálhatott. A héten helyismereti órát is tartottak, ahol a település nevezetességeiről, címeréről esett szó. Érdekes témafeldolgozás volt a földi élet kialakulása, amiben kiderült hány éves lehet a föld.

A gyerekek a könyvtár dolgozóitól nassolni valót, karkötőt, napszemüveget, a tanárok pedig tollat kaptak ajándékba.

Tyukodi Beatrix és Zsombik Arnold a héten az 50 órás közösségi szolgálatot töltötte a könyvtárban, ahol a mindennapi feladatok, vetélkedők lebonyolítását segítették, a könyvtári dolgozók hálásak nekik a sok segítségért.

A diákok azon kívül, hogy nagyon jól érezték magukat, a foglalkozásokon való részvételükkel fejlesztették a személyiségüket, digitális készségüket, gyarapították tudásukat.

Sárai Kitti
Galéria
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.