Fotó: Nagyközségi Könyvtár
2022. június 27.

Könyvtári vetélkedők

A héten megkezdődött a napközis Erzsébet- tábor, ahol közel 60 gyermek vett részt a könyvtári foglalkozásokon.

A gyerekek a napközis Erzsébet-táborban a hét folyamán sok színes programon vehettek részt, ahol a helyszínek között szerepelt a könyvtár is.  A táborozó gyerekek két csoportba bontva (3-4. osztály, 5-7. osztály) több alkalommal is ellátogattak a könyvtárba.

A könyvtárban különböző vetélkedőkön vehettek részt, ilyen volt a környezetvédelmi, KRESZ, védd az állatokat vetélkedő. Ezeken 3 fős csoportokban mérettették meg magukat.

A gyerekek a könyvtármoziban cigánymeséket néztek meg, majd ezzel kapcsolatosan feladatlapokat töltöttek ki, ezt követően pedig gyermekkönyv fejezeteket olvastak és gyorsasági kvíz tesztekkel mérték össze tudásukat, de nagyon tetszett mindenkinek a Brainbox készségfejlesztő memóriajáték is.

A foglalkozások során, megismerkedhettek Frankie-vel, a robot cicával, amit bárki kipróbálhatott. A héten helyismereti órát is tartottak, ahol a település nevezetességeiről, címeréről esett szó. Érdekes témafeldolgozás volt a földi élet kialakulása, amiben kiderült hány éves lehet a föld.

A gyerekek a könyvtár dolgozóitól nassolni valót, karkötőt, napszemüveget, a tanárok pedig tollat kaptak ajándékba.

Tyukodi Beatrix és Zsombik Arnold a héten az 50 órás közösségi szolgálatot töltötte a könyvtárban, ahol a mindennapi feladatok, vetélkedők lebonyolítását segítették, a könyvtári dolgozók hálásak nekik a sok segítségért.

A diákok azon kívül, hogy nagyon jól érezték magukat, a foglalkozásokon való részvételükkel fejlesztették a személyiségüket, digitális készségüket, gyarapították tudásukat.

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2023.február 17.
Kihirdetjük a nyertest
A helyes válaszadók között három ajándékcsomagot sorsolunk ki.
2023.február 15.
Házassági anyakönyvezés
A Nagyközségi Könyvtár is csatlakozott a Nagy Igen Hét programsorozatunkhoz.
2023.február 2.
Nagy Igen Hét a könyvtárban
Könyvtárunk a régi és új esküvői szokásokból állított össze egy feladatsort.
2023.január 10.
Kölcsönözhető könyvek
Válasszatok a legújabb könyvek közül!

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!