Üdvözöljük!

Ma 2024. July 22. Monday Magdolna névnap van.
Közérdekű
8 milliárd a Föld népessége
Fotó: Internet
Az ENSZ szerint a növekedés a közegészségügy, a táplálkozás, a személyes higiénia és az orvostudomány fejlődésének köszönhető.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete előrejelzése szerint 2022. november 15-én, kedden, a világ népessége eléri a 8 milliárd főt. Ez a lélekszám mérföldkő az emberi fejlődésben, a népességnövekedés az emberi élettartam fokozatos növekedésének köszönhető, ami a közegészségügy, a táplálkozás, a személyes higiénia és az orvostudomány fejlődésének köszönhető.

A Föld népessége az utóbbi 70 évben szinte megnégyszereződött. Az 1950-es évek elején még nagyjából 2 milliárdan voltunk.

A világ népessége 12 év alatt 7 milliárdról 8 milliárdra nőtt, várhatóan 2037-ben lesz a következő mérföldkő, vagyis körülbelül 15 év múlva fogja 9 milliárd népességet elérni.

„Ahogy emberi családunk egyre nagyobb lesz, úgy válik egyre megosztottabbá is” – mondta António Guterres főtitkár, aki szerint napjainkban milliárdok küszködnek a megélhetéssel, százmilliók éheznek, és rekordszámú ember menekül hazájából az adósság, a nehézségek, a háborúk és az éghajlati katasztrófák elől.

„Ha nem hidaljuk át a gazdagok és szegények közötti szakadékot, akkor egy olyan nyolcmilliárd fős világot készítünk elő, amely tele van feszültséggel, bizalmatlansággal, válsággal és konfliktusokkal. Mindössze egy maroknyi milliárdos rendelkezik annyi vagyonnal, mint a világ szegényebbik fele, miközben a felső egy százalék a világ jövedelmének egyötödét teszi zsebre.” – közölte az ENSZ-főtitkára.

„A társadalom bármilyen fejlődése a népesség növekedéséhez, azaz több éhes szájhoz vezet. (…) A körülmények javulásával a népesség legalább egy része elkerülhetetlenül visszazuhan a szegénységbe.”

Alice Bell

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Mennyien vagyunk?

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség