Fotó: Internet
2022. október 1.

Gázszámla problémák

A „diktálósokra” vonatkozik az MVM által kiadott kérelem - bejelentés.

Sokan nem értik, miért kaptak magasabb gázszámlát, amit az MVM küldött. Próbáltunk mi is utána járni, megkerestük az MVM-et de még nem kaptunk választ. A közösségi oldalakon egyre többen találgatnak, kikre értelmezhető a kérvény, hova kell bejelenteni a változást, nehezen vagy egyáltalán nem érik el a szolgáltatót. A Portfolio.hu oldal összeszedte az információkat, kire érthető és mi a teendő a változtatáskor. Fontos kiemelni, hogy akik fűtési gázprofilra voltak beállítva a szolgáltatónál, nekik minél hamarabb célszerű intézkedni.

Két fogyasztót tudunk megkülönböztetni, a vegyes fogyasztót, aki a gázt használja fűtésre, főzéshez, vízmelegítéshez, illetve a másik, aki a gázt csak fűtésre használja.

  • Aki vegyes fogyasztásra van beállítva, neki a jelleggörbe alapján a nyári időszakban is engedett bizonyos mennyiségű kedvezményes árú gázt fogyasztani, hiszen melegvízre és főzésre is használja a gázt.
  • Ha valaki csak a fűtési gázprofilra volt beállítva, akkor az a szabály, hogy a nyári hónapokra egyetlen köbméternyi kedvezményes árú lakossági gázt sem fogyaszthat. Számukra a fűtési szezon indulásakor léphet életbe a kedvezményes lakossági gázár.

 

Mindenki érdeklődje meg, nézzen kérdezzen utána, milyen besorolás alatt van. Ha nem a vegyes kategóriába vannak sorolva, de nem csak fűtésre használják a gázt, minél előbb próbálják meg módosítani a szolgáltatójuknál a besorolásukat.

 

Amint az MVM válaszol az e-mailünkre, frissíteni fogjuk cikkünket.

Cikkek hasonló témában:

2022.szeptember 27.
Fűtőberendezések ellenőrzése
A fűtési szezon megkezdésével a fűtőberendezéseket mindenképpen ellenőrizni kell.
2022.szeptember 27.
Tüzelőberendezések ellenőrzése
A fűtési szezon kezdetével a tüzelőberendezések ellenőrizni szükséges.
2022.szeptember 19.
Lakossági felmérés, mennyien fűtenek barnakőszénnel? (frissítve)
A Belügyminisztérium kérése alapján felmérjük a lakosság szénigényét.
2022.szeptember 8.
Közelítő tél
Ezen sorok papírra vetésekor még nem érkeztek meg az önkormányzathoz a megemelt rezsiszámlák, de úgy várjuk őket, mint a jéghegynek ütközött Titanic tisztjei az első kárfelmérés eredményét. Az előzetes számítások eredményei is félelmetes számokat eredményeznek.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!