Üdvözöljük!

Ma 2024. May 25. Saturday Orbán névnap van.
Közérdekű
Gázszámla problémák
Fotó: Internet
A „diktálósokra” vonatkozik az MVM által kiadott kérelem - bejelentés.

Sokan nem értik, miért kaptak magasabb gázszámlát, amit az MVM küldött. Próbáltunk mi is utána járni, megkerestük az MVM-et de még nem kaptunk választ. A közösségi oldalakon egyre többen találgatnak, kikre értelmezhető a kérvény, hova kell bejelenteni a változást, nehezen vagy egyáltalán nem érik el a szolgáltatót. A Portfolio.hu oldal összeszedte az információkat, kire érthető és mi a teendő a változtatáskor. Fontos kiemelni, hogy akik fűtési gázprofilra voltak beállítva a szolgáltatónál, nekik minél hamarabb célszerű intézkedni.

Két fogyasztót tudunk megkülönböztetni, a vegyes fogyasztót, aki a gázt használja fűtésre, főzéshez, vízmelegítéshez, illetve a másik, aki a gázt csak fűtésre használja.

  • Aki vegyes fogyasztásra van beállítva, neki a jelleggörbe alapján a nyári időszakban is engedett bizonyos mennyiségű kedvezményes árú gázt fogyasztani, hiszen melegvízre és főzésre is használja a gázt.
  • Ha valaki csak a fűtési gázprofilra volt beállítva, akkor az a szabály, hogy a nyári hónapokra egyetlen köbméternyi kedvezményes árú lakossági gázt sem fogyaszthat. Számukra a fűtési szezon indulásakor léphet életbe a kedvezményes lakossági gázár.

 

Mindenki érdeklődje meg, nézzen kérdezzen utána, milyen besorolás alatt van. Ha nem a vegyes kategóriába vannak sorolva, de nem csak fűtésre használják a gázt, minél előbb próbálják meg módosítani a szolgáltatójuknál a besorolásukat.

 

Amint az MVM válaszol az e-mailünkre, frissíteni fogjuk cikkünket.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közlemény
Még van idő a fűtéstámogatás iránti kérelmek benyújtására
Közlemény
Tájékoztatás egyszeri fűtési támogatásról
Települési hírek
Fűtőberendezések ellenőrzése
Közlemény
Tüzelőberendezések ellenőrzése
Közlemény
Lakossági felmérés, mennyien fűtenek barnakőszénnel? (frissítve)
Jegyzet
Közelítő tél

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség