Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Közérdekű
Harci járművek és eszközök kezelésére toboroz a Magyar Honvédség
A hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál megalakításra kerülő, úgynevezett Lynx-zászlóaljba várja most a fiatalok jelentkezését a Magyar Honvédség.

A jelentkezők részt vehetnek az új Lynx zászlóalj kialakításában és a világ egyik legkorszerűbb harcjárművének tesztelésében és hadrendbe állításában. 

Az újonnan beérkező modern eszközeink kezelésére katonákra van szükségünk, mely érdekében elkezdtük az eszközökhöz szükséges toborzást is. A Lynx („Hiúz”) egy páncélozott gyalogsági harcjármű, amely egy, a világ legmodernebb haditechnikai eszközei közül.

Évtizedek telnek el egy-egy új harceszköz rendszeresítése között, így ez olyan kihívás, amely nagyon ritkán adódik egy katona életében.

A szolgálatból eredő fizikai követelmények, kiképzések, a modern haditechnikai eszközök kezeléséből adódó felelősség anyagi elismerését fejezi ki a bruttó 737 ezer forintos alapilletmény.

A szeptember 11-én induló kiképzést a hódmezővásárhelyi alakulatnál kell teljesíteni. A jelentkezők katonai szolgálata a 8 hetes alapkiképzéssel kezdődik, ezen időszakban csak hétvégén van lehetőség a hazautazásra. Az alapkiképzés során a résztvevők megismerik többek között a katonai élet szabályait, a terep jellemzőit, a harcászati ismereteket és a rendszeresített egyéni fegyverek kezelését. Ennek befejezése után mindenki egészségügyi alkalmassági vizsgálaton vesz részt, amely általános egészségügyi és pszichikai vizsgálatból, valamint fizikai alkalmassági felmérésből áll. Utóbbi 3200 méter futás és 2-2 perc alatt a meghatározott számú felülés és fekvőtámasz teljesítését jelenti.

A programba a 18. életévét betöltött fiatalok jelentkezését várjuk, aki cselekvőképes, büntetlen előéletű, rendelkezik magyar állampolgársággal, és megvan a minimum 8 általános iskolai végzettsége. A jogosítvány (B/C/D kategóriás), magasabb iskolai végzettség, illetve a szakképzettség előnyt jelent, de nem feltétel.

Akinek felkeltette érdeklődésedet ez a lehetőség, jelentkezzen az ország bármely toborzóirodájában vagy az iranyasereg.hu oldalon. 

Szolnokon a 9. Hadkiegészítő és Toborzó Irodán, a Táncsics Mihály u. 5-7. sz. alatt van lehetőség a személyes jelentkezésre, valamint érdeklődésre.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közérdekű
A Magyar Honvédség várja táborába a jelentkezőket
Közérdekű
Fiatalok jelentkezését várják a Toborzóirodák
Közérdekű
Most jó lenni katonának...
Közérdekű
"Kossuth Lajos azt üzente…"

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség