Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Közérdekű
Hasznos tanácsok
Fotó: Internet
Hasznos tanácsok az internetező gyerekekkel kapcsolatosan.

Az elmúlt napokban felkapott hír lett az Internet veszélyes világa, nem csak mi, de az országos média is körbejárta ezt a problémát. Érzékelhető a kérdés súlya és megoldatlansága, így több fórumon is próbálják felhívni a figyelmet arra, hogyan is használjuk megfelelően, biztonságosan az internetes oldalakat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tanácsokkal látja el a szülőket, melyekkel biztonságosabbá tehetik gyermekük számára az internetezést – írta az index.hu.

Az NMHH azt javasolja, hogy a szülők ismertessék meg a gyermekeket az Internet használatával, működésével, beszélgessenek arról mire érdemes használni, mire kell figyelni internetezés közben. Erre azért lenne szükség, hogy a gyermekek biztonságosan és tudatosan használják az internetes oldalakat. Figyelni kell arra is, hogy a gyerekek milyen tartalmakat néznek, milyen mintákat követnek. Sok fiatalnak az interneten lesz példaképe, bloggerek, influencerek. Fontos kiemelni, elmagyarázni a gyerekeknek, hogy vigyázzanak az adatikra, jelszavaikra, és nagyon jól fontolják meg mit töltenek le és fel az internetre. Ajánlott lenne a szülőknek az internetes eszközökre szűrőprogramokat telepíteni, hogy ezáltal meg tudják akadályozni, hogy a gyermekük nem kívánatos tartalmakat nyisson meg.

 

Bővebb információk, segédanyagok az NMHH Gyerek a neten című tematikus oldalán olvashatók.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közérdekű
Internetadó
Közérdekű
Olvasói levél
Közérdekű
Behálózva
Közérdekű
Az internet veszélyei

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség