Fotó: Internet
2022. szeptember 5.

Hasznos tanácsok

Hasznos tanácsok az internetező gyerekekkel kapcsolatosan.

Az elmúlt napokban felkapott hír lett az Internet veszélyes világa, nem csak mi, de az országos média is körbejárta ezt a problémát. Érzékelhető a kérdés súlya és megoldatlansága, így több fórumon is próbálják felhívni a figyelmet arra, hogyan is használjuk megfelelően, biztonságosan az internetes oldalakat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tanácsokkal látja el a szülőket, melyekkel biztonságosabbá tehetik gyermekük számára az internetezést – írta az index.hu.

Az NMHH azt javasolja, hogy a szülők ismertessék meg a gyermekeket az Internet használatával, működésével, beszélgessenek arról mire érdemes használni, mire kell figyelni internetezés közben. Erre azért lenne szükség, hogy a gyermekek biztonságosan és tudatosan használják az internetes oldalakat. Figyelni kell arra is, hogy a gyerekek milyen tartalmakat néznek, milyen mintákat követnek. Sok fiatalnak az interneten lesz példaképe, bloggerek, influencerek. Fontos kiemelni, elmagyarázni a gyerekeknek, hogy vigyázzanak az adatikra, jelszavaikra, és nagyon jól fontolják meg mit töltenek le és fel az internetre. Ajánlott lenne a szülőknek az internetes eszközökre szűrőprogramokat telepíteni, hogy ezáltal meg tudják akadályozni, hogy a gyermekük nem kívánatos tartalmakat nyisson meg.

 

Bővebb információk, segédanyagok az NMHH Gyerek a neten című tematikus oldalán olvashatók.

Cikkek hasonló témában:

2023.január 20.
Internetadó
Az idei év tavaszától a mobilszolgáltatóknak a nullás díjszabást az alkalmazásaiknál törölni kell.
2022.szeptember 26.
Olvasói levél
Az internet veszélyei cikkre reagálva, megkaptuk az első olvasói történetet.
2022.szeptember 2.
Behálózva
Számtalan előnye mellett az Internet hátrányai és veszélyei sem elhanyagolhatóak.
2022.augusztus 29.
Az internet veszélyei
Napjainkban szinte lehetetlen internet nélkül élni, de ez sajnos nem mindig biztonságos.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!