Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Közérdekű
Internetadó
Fotó: Internet
Az idei év tavaszától a mobilszolgáltatóknak a nullás díjszabást az alkalmazásaiknál törölni kell.

Egyre több felületen olvasni arról, hogy az idei év tavaszától a mobilszolgáltatóknak a nullás díjszabást egyes alkalmazásaiknál törölni kell. A tervek szerint 2023. március 31-én lép életbe ez a szabály, így az összes hazai mobilszolgáltatónál fizetni kell az olyan alkalmazásokért és szolgáltatásokért, amelyekhez eddig korlátlanul hozzáférhettünk.

Ez azt jelenti, hogy nem lesz többé ingyenes a Facebook, a Messenger, a WhatsApp, Instagram stb. használata.

A kötelező változások óta három mobilszolgáltató közül kettőnél már megtalálható a tájékoztató, amely a nullás díjszabásról szól. A Magyar Telekom részletezi, hogy pontosan mely alkalmazásoknál szűnik meg ez a lehetőség, és hogy a felhasználók milyen adatmennyiségekkel számolhatnak egyes applikációknál.

„A Messengerben 100 üzenet elküldésénél még nem veszünk észre semmit, mert csak 2 kilobájtnyi adatról van szó,a Facebook hírfolyam egyperces böngészése már 2 megabájtot igényel,egy perc instagramozás 20 megabájtot is jelent, míg a spotifyozni már borsosabb: egy percnyi zene meghallgatása átlagosan 5,6 megabájtot emészt fel.”

A döntésének hatására ősszel kötelezték a mobilszolgáltatókat – a Magyar Telekomot, a Yettelt és a Vodafone-t, hogy 2023. március 31-ig szüntessék meg vagy módosítsák azokat a szerződéseket, amelyeknél volt valamilyen nullás díjszabás.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közérdekű
Olvasói levél
Közérdekű
Hasznos tanácsok
Közérdekű
Behálózva
Közérdekű
Az internet veszélyei

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség