Fotó: Internet
2022. szeptember 28.

Kullancsveszély!

A kullancsok ősszel is aktívak.

Sokan úgy gondolják, a kullancsok leginkább tavasszal és nyáron aktívak, ugyanakkor a klímaváltozás miatt, az őszi hónapokban is kell tartani a kullancscsípéstől. A nappali középhőmérséklet az első őszi hónapokban is magas lehet, valamint a telek is egyre enyhébbek, így a kullancsok aktívak maradhatnak, vagy tél végén már aktívvá válhatnak. Amikor kimegyünk a természetbe, érdemes megfelelő ruházatot viselni és kullancsriasztóval védekezni.

A közönséges kullancs hazánkban igen gyakori, legnagyobb számban leginkább az erdőkben, sűrű aljnövényzetű területeken fordul elő, de az ország más részein is fontos elővigyázatosnak lenni, hisz mára már a kertekben, parkokban is találkozhatunk kullancsokkal.

A kullancs csípésével több veszélyes betegséget is terjeszthet, például a Lime-kórt vagy a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást.

Korábban már írtunk arról, hogy a kullancscsípést megelőzni hogyan lehet, hogyan távolítsuk el a kullancsot, a cikket itt olvashatják: https://cibakhaza.hu/kozerdeku/kullancsok-ellen/

Cikkek hasonló témában:

2022.november 15.
Állatvilág ősszel
Ebben az időszakban sok változás zajlik a természetben, minden élőlény felkészül a hidegebb hónapokra.
2022.november 11.
Őszi kreatív foglalkozás
Őszi kreatív foglalkozást tartottak a Művelődési Házban.
2022.október 10.
Őszi hangulat
Az óvoda előkertje őszi hangulatba öltözött.
2022.szeptember 29.
Szent Mihály napja
Szeptember 29-én ünnepeljük Szent Mihály napját.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!