Fotó: Internet
2022. szeptember 28.

Kullancsveszély!

A kullancsok ősszel is aktívak.

Sokan úgy gondolják, a kullancsok leginkább tavasszal és nyáron aktívak, ugyanakkor a klímaváltozás miatt, az őszi hónapokban is kell tartani a kullancscsípéstől. A nappali középhőmérséklet az első őszi hónapokban is magas lehet, valamint a telek is egyre enyhébbek, így a kullancsok aktívak maradhatnak, vagy tél végén már aktívvá válhatnak. Amikor kimegyünk a természetbe, érdemes megfelelő ruházatot viselni és kullancsriasztóval védekezni.

A közönséges kullancs hazánkban igen gyakori, legnagyobb számban leginkább az erdőkben, sűrű aljnövényzetű területeken fordul elő, de az ország más részein is fontos elővigyázatosnak lenni, hisz mára már a kertekben, parkokban is találkozhatunk kullancsokkal.

A kullancs csípésével több veszélyes betegséget is terjeszthet, például a Lime-kórt vagy a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást.

Korábban már írtunk arról, hogy a kullancscsípést megelőzni hogyan lehet, hogyan távolítsuk el a kullancsot, a cikket itt olvashatják: https://cibakhaza.hu/kozerdeku/kullancsok-ellen/

Cikkek hasonló témában:

2023.január 20.
Tavaszi tél vizet áraszt…
A mostani szokatlanul enyhe tél egyelőre csak esős évszaknak tűnik.
2022.december 29.
Hópehely
A világon nincs két egyforma hópehely.
2022.december 21.
Ma beköszöntött a tél…
Ma van a téli napforduló és ezzel kezdetét veszi a csillagászati tél.
2022.december 14.
Figyeljünk oda egymásra!
A téli szezonban főként figyeljünk oda egymásra.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!