Üdvözöljük!

Ma 2024. May 28. Tuesday Emil, Csanád névnap van.
Közérdekű
Levegő Munkacsoport javaslatai
Fotó: Internet
Csak közösen tudjuk a levegő minőségét megóvni.

Nehéz időszakot élünk, a fűtéshez kapcsolódó költségek emelkedése miatt, minden településen látható és érzékelhető, hogy enyhe túlzással minden éghető anyaggal fűteni próbálnak az emberek. Az egyén szempontjából ez nagyjából érhető is, de mindenkinek meg kell értenie, hogy a környezetvédelem a levegő minőségének védelme olyan közös feladatunk, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. A nem megfelelő tűzrevaló elégetése során a levegőbe kerülő, szennyező, mérgező anyagok egészségkárosító hatása mindenre és mindenkire kiterjed, veszélyezteti a környezetet, a szomszédokat, a gyermekeket. Ezen felül még nagyon sokba is kerülhet, hiszen bírság is járhat érte.

Rengeteg körültekintés és ismeretanyag kell a környezetet is kímélő, energiatakarékos, pénztárcabarát megoldásokhoz. A Levegő Munkacsoport következőket javaslatai ehhez szeretnének segítséget, támpontot nyújtani:

  1. Nagyon fontos, hogy mindenki próbáljon meg tájékozódni arról, hogy miként lehet csökkenteni a fűtéshez, világításhoz (energiához) kapcsolódó költségeket.
  2. A fűtési rendszerek optimálásához célszerű szakemberek közreműködését kérni.
  3. Nagyon fontos, hogy a lehetőségeihez mérten mindenki lépjen fel az illegális égetések ellen, mert ez sokkal nagyobb károkat okozhat, mint amennyi haszna van.
  4. Lehetőség szerint kerüljük a lignittel való fűtést, mert rendkívüli mértékben szennyezi a levegőt és a tüzelőberendezést is tönkreteheti. Helyette javasolható a jó minőségű száraz tűzifa.
  5. Akinek van rá lehetősége, már most érdemes a jövő télre a felkészülést megkezdeni.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség