Fotó: Internet
2022. október 15.

Levegő Munkacsoport javaslatai

Csak közösen tudjuk a levegő minőségét megóvni.

Nehéz időszakot élünk, a fűtéshez kapcsolódó költségek emelkedése miatt, minden településen látható és érzékelhető, hogy enyhe túlzással minden éghető anyaggal fűteni próbálnak az emberek. Az egyén szempontjából ez nagyjából érhető is, de mindenkinek meg kell értenie, hogy a környezetvédelem a levegő minőségének védelme olyan közös feladatunk, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. A nem megfelelő tűzrevaló elégetése során a levegőbe kerülő, szennyező, mérgező anyagok egészségkárosító hatása mindenre és mindenkire kiterjed, veszélyezteti a környezetet, a szomszédokat, a gyermekeket. Ezen felül még nagyon sokba is kerülhet, hiszen bírság is járhat érte.

Rengeteg körültekintés és ismeretanyag kell a környezetet is kímélő, energiatakarékos, pénztárcabarát megoldásokhoz. A Levegő Munkacsoport következőket javaslatai ehhez szeretnének segítséget, támpontot nyújtani:

  1. Nagyon fontos, hogy mindenki próbáljon meg tájékozódni arról, hogy miként lehet csökkenteni a fűtéshez, világításhoz (energiához) kapcsolódó költségeket.
  2. A fűtési rendszerek optimálásához célszerű szakemberek közreműködését kérni.
  3. Nagyon fontos, hogy a lehetőségeihez mérten mindenki lépjen fel az illegális égetések ellen, mert ez sokkal nagyobb károkat okozhat, mint amennyi haszna van.
  4. Lehetőség szerint kerüljük a lignittel való fűtést, mert rendkívüli mértékben szennyezi a levegőt és a tüzelőberendezést is tönkreteheti. Helyette javasolható a jó minőségű száraz tűzifa.
  5. Akinek van rá lehetősége, már most érdemes a jövő télre a felkészülést megkezdeni.

Cikkek hasonló témában:

Nem található kapcsolódó cikk

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!