Fotó: Internet
2022. október 4.

Minden élet számít!

Az ELBIR (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) felhívja a figyelmet az állatkínzásra és az eltűnt házikedvencekre.

Ahogyan korábban is írtunk az állatok világnapjával kapcsolatosan, a kialakult gazdasági helyzet miatt még inkább veszélyben vannak a háziállatok. Az állatmenhelyeken sok helyen is telt ház van. Több állatmenhely működése is veszélybe került, miután egyre magasabb rezsiszámlákat kapnak, és mivel a legtöbb egyesületi vagy alapítványi formában működik, így nekik nem jár a lakosságiár-kedvezmény sem a számlákra, sem az üzemanyagra. Emellett egyre többen kényszerülnek leadni házi kedvenceiket a menhelyeken, mivel a tápok, élelmek ára is felment, így sokan már nem tudják azokat ellátni.

Az ELBIR (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) felhívja a figyelmet az állatkínzásra, az eltűnt házikedvencekre. Az állatkínzás szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény! Ha felelőtlen állattartást, állatkínzást tapasztal, tegyen bejelentést. Akikhez fordulhat:

  • Település jegyzője
  • Kormányhivatal
  • NÉBIH
  • Rendőrség
  • Állatvédelmi szervezet

NÉBIH zöldszám: 06 80/263-244

Ha eltűnt a házikedvence, először keresse fel állatorvosát, rögzítse a mikrochip adatbázisban, illetve használja a közösségi oldalakat a házikedvence megtalálásához.

A kutyatartási kézikönyv itt olvasható:

https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/1055767/kutyatartasi_kezikonyv_2018_2kiad_ON.pdf/6139612a-1f45-305d-93f5-9e103cc3a970

Cikkek hasonló témában:

2022.október 15.
ELBIR októberi felhívása
Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer októberi felhívása.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!