Fotó: Internet
2022. szeptember 26.

Olvasói levél

Az internet veszélyei cikkre reagálva, megkaptuk az első olvasói történetet.

Olvasva „Az internet veszélyei” cikket, szeretném leírni a saját történetemet, tapasztalatomat, milyen hibába estem.

Közel 5,5 évvel ezelőtt volt egy párkapcsolatom melyben nem voltak sokáig konfliktusok, tiszteltük egymást, és ha nem tudtunk együtt lenni, is tartottuk facebookon a kapcsolatot. Úgy, mint sok fiatal, én magam is beleestem abba a hibába, amit még akkor nem gondoltam, hogy hiba lenne, elküldtem több olyan fotót magamról, ami csak rám és a páromra tartozna.

A képek éveken keresztül benne voltak a megosztott fotók között pontosabban a Messenger beszélgetésünkben, majd 2 évvel később, hogy vége lett ennek a kapcsolatnak meg is feledkeztünk ezek ott létéről.

Nos 5,5 évvel később, egy nap mit sem sejtve éltem úgy az életemet, mint eddig. Egyszer csak kaptam számomra vadidegen férfitől egy üzenetet benne a fotóimmal. Abban a pillanatban végig ment rajtam egy rossz érzés és kérdeztem magamtól ugye ez csak egy rossz álom. Sajnos nem, ez a valóság…Azonnal a volt páromat vontam felelősségre elhagyta-e a telefonját esetleg feltörhette-e a profilját valaki. Sajnos az utóbbi történt, észre se vette, de több alkalommal is voltak ismeretlen bejelentkezések a profiljába. Innen hamar összeszedtek kellemetlenebbnél kellemetlenebb képeket és máris ment a megosztás egyes oldalakon, ahol nincs cenzúra.

Kérdeztem ezt a férfit, honnan szerezte ezeket a fényképeket, de konkrétumot nem árult el csak felajánlotta azt, hogy ő segíteni akar nekem ezek eltüntetésében. Egy darabig értetlenül álltam ez felett, mikor is egyik pillanatról a másikra zsarolni kezdett, ha nem válaszolok a kérdéseire akkor megosztja a családommal ezeket a fotókat, amit bizonyított képernyőképpel is. Próbáltam időt kérni tőle, ráfogni, hogy dolgozom és nagyon elfoglalt vagyok, amit megértett és mondta, keresni fog még aznap.

Kiderült párhozamosan, hogy velem együtt több nőt is egyszerre zaklatott, köztük ismerőseimet is, akik beszámoltak nekem róla, hogy nőkkel akar találkozni, illetve egyéb természetbeni szolgáltatást kérni ez az illető.

Sokan bementek feljelentést tenni a rendőrségre, de ez mind hiába, ügyet csak jelképes pénz ellenébe lehet indítani, ami nem garantálja ennek az ördögi körnek a végét.

A téma érzékenysége miatt, az olvasónk személyazonosságát nem szeretnénk közzé tenni. Megértéseket köszönjük! Az internet veszélyei témával kapcsolatosan továbbra is várjuk az olvasói történeteket.

Cikkek hasonló témában:

2023.január 20.
Internetadó
Az idei év tavaszától a mobilszolgáltatóknak a nullás díjszabást az alkalmazásaiknál törölni kell.
2023.január 17.
Facebook-fiók feltörések
A napokban sokan panaszkodtak arra, hogy több mindenkinek próbálták, vagy fel is törték a Facebook-fiókját.
2022.november 22.
A kommentek értéke kétséges…
A megszólalás szabadságáról írt anyagunk érdekes hullámokat vetett…
2022.november 20.
A megszólalás szabadsága
„A hír szent, a vélemény szabad.” Pulitzer lényegre törő gondolata lassan némi kiegészítésre szorul.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!