Fotó: Internet
2022. június 22.

Tűzgyújtási tilalom!

Éjfél óta megyénkben is tűzgyújtási tilalom van.

A meleg idő hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért a mai naptól visszavonásig tűzgyújtási tilalmat rendeltek el négy megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok).

Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani az erdőkben, facsoportokban, fásításokban és ezek 200 méteres körzetében, a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakóhelyeken sem engedélyezett.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tüzek majdnem 100 százaléka az emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt következik be. Arra kérnek mindenkit, akik az érintett megyékben vannak, hogy vegyék komolyan a tűzgyújtási tilalmat. A tűzoltókat idén már legalább tízezer alkalommal riasztották szabadtéri tüzesetekhez. A szabadban keletkezett tüzek miatt, körülbelül 31 ezer hektár terület égett le, negyven ember sérült meg. A héten eddigi számok alapján 176 tűz keletkezett a szabadban.

A saját kertekben, lehet grillezni, bográcsolni, de a tüzet mindig figyelni kell és utána megfelelően eloltani. Az égő cigarettacsikket senki se dobja el, hisz könnyen meggyulladhat a száraz növény. Jelen időszakba kerti zöldhulladékot, avart nem szabad égetni. Tarlót égetni tilos!

Cikkek hasonló témában:

Nem található kapcsolódó cikk

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!