Tűzgyújtási tilalom!
Éjfél óta megyénkben is tűzgyújtási tilalom van.

A meleg idő hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért a mai naptól visszavonásig tűzgyújtási tilalmat rendeltek el négy megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok).

Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani az erdőkben, facsoportokban, fásításokban és ezek 200 méteres körzetében, a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakóhelyeken sem engedélyezett.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tüzek majdnem 100 százaléka az emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt következik be. Arra kérnek mindenkit, akik az érintett megyékben vannak, hogy vegyék komolyan a tűzgyújtási tilalmat. A tűzoltókat idén már legalább tízezer alkalommal riasztották szabadtéri tüzesetekhez. A szabadban keletkezett tüzek miatt, körülbelül 31 ezer hektár terület égett le, negyven ember sérült meg. A héten eddigi számok alapján 176 tűz keletkezett a szabadban.

A saját kertekben, lehet grillezni, bográcsolni, de a tüzet mindig figyelni kell és utána megfelelően eloltani. Az égő cigarettacsikket senki se dobja el, hisz könnyen meggyulladhat a száraz növény. Jelen időszakba kerti zöldhulladékot, avart nem szabad égetni. Tarlót égetni tilos!

Sárai Kitti
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.