Üdvözöljük!

Ma 2024. April 17. Wednesday Rudolf névnap van.
Közérdekű
Tűzgyújtási tilalom!
Fotó: Internet
Éjfél óta megyénkben is tűzgyújtási tilalom van.

A meleg idő hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért a mai naptól visszavonásig tűzgyújtási tilalmat rendeltek el négy megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok).

Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani az erdőkben, facsoportokban, fásításokban és ezek 200 méteres körzetében, a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakóhelyeken sem engedélyezett.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tüzek majdnem 100 százaléka az emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt következik be. Arra kérnek mindenkit, akik az érintett megyékben vannak, hogy vegyék komolyan a tűzgyújtási tilalmat. A tűzoltókat idén már legalább tízezer alkalommal riasztották szabadtéri tüzesetekhez. A szabadban keletkezett tüzek miatt, körülbelül 31 ezer hektár terület égett le, negyven ember sérült meg. A héten eddigi számok alapján 176 tűz keletkezett a szabadban.

A saját kertekben, lehet grillezni, bográcsolni, de a tüzet mindig figyelni kell és utána megfelelően eloltani. Az égő cigarettacsikket senki se dobja el, hisz könnyen meggyulladhat a száraz növény. Jelen időszakba kerti zöldhulladékot, avart nem szabad égetni. Tarlót égetni tilos!

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség