Üdvözöljük!

Ma 2023. szeptember 27. szerda Adalbert névnap van.
Közlemény
Tájékoztatás 2023. évi iskoláztatási támogatásról
Fotó: Illusztráció
A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló helyi önkormányzati rendelet alapján a 2023. évben is lehet iskoláztatási támogatást igényelni.

• Iskoláztatási támogatásban részesíthető Cibakházán életvitelszerűen élő, és lakcímmel rendelkező, a gyermek tartására köteles személy, akinek a gyermeke az általános iskola 1-8. osztályos tanulója.
• A támogatás feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének az ötszörösét (jelenleg: 142 500 Ft).
• A támogatás évente egy alkalommal adható, a gyermek tartására köteles személynek, amelyhez a kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem nyomtatvány a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodáján személyesen kérhető vagy a www.cibakhaza.hu oldalról lehet letölteni.)

A támogatás összege általános iskolás gyermekek esetén gyermekenként: 15 000 Ft.

A kérelmekhez csatolni kell:
a köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek általános iskolai tanuló, (FIGYELEM! Akinek gyermeke(i) a Cibakházi Damjanich János Általános Iskola tanulója(i), abban az esetben nem kell az igazolást megkérni az intézménytől, mert azokat a kérelem benyújtását követően az önkormányzat hivatalból szerzi be.),
az egy háztartásban élő közeli hozzátartozók jövedelmi helyzetével kapcsolatos igazolásokat,
bankszámlaszám igazolására szolgáló dokumentumot (folyószámla-kivonat, vagy bankszámla-szerződés, vagy bankszámla-igazolás).

A támogatás kifizetése elsősorban bankszámlára utalással, amennyiben a támogatást igénylő nem rendelkezik bankszámlával, akkor a házipénztárból készpénzben.

Az iskoláztatási támogatás iránti kérelmet legkésőbb 2023. november 15. napjáig lehet benyújtani. A HATÁRIDŐ ELMULASZTÁSA JOGVESZTŐ!

A kérelmek elbírálására a beérkezés sorrendjében kerül sor.

Bővebb tájékoztatás a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal (5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.) szociális irodáján személyesen vagy telefonon a 06 (56) 477-001/120 vagy 121 melléken, illetve e-mailben a hivatal@cibakhaza.hu címen kérhető.

Galéria

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Intézményi hírek
Farsang az iskolában
Települési hírek
Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat
Intézményi hírek
Általános iskolások idegen nyelvi verseny
Intézményi hírek
Itt a farsang, áll a bál
Közérdekű
Kamaszfesztivál 2023
Intézményi hírek
Matematika verseny
Intézményi hírek
Karácsonyi műsor a templomban
Intézményi hírek
Mikulás vetélkedő az iskolában
Intézményi hírek
Mikulás-kupa vetélkedő
Intézményi hírek
Karácsonyi vásár az iskolában

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség