Üdvözöljük!

Ma 2024. June 25. Tuesday Vilmos névnap van.
Közlemény
Tájékoztatás egyszeri fűtési támogatásról
Fotó: Illusztráció
Egyszeri fűtési támogatásról döntött Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításával, az alábbi feltételekkel:
  • Egyszeri fűtés támogatásban részesíthető a településen életvitelszerűen élő, és lakcímmel rendelkező szociálisan rászoruló kérelmező.
  • A támogatás feltétele, hogy kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének a hat és félszeresét (jelenleg 185 250 Ft).
  • Nem jogosult az egyszeri fűtéstámogatásra a jogcímnélküli lakáshasználó, a kérelmező, a kérelmezővel egy háztartásban élő közeli hozzátartozó, ha a kérelem beadását megelőző 1 éven belül iskoláztatási, nevelési, vagy természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatásban részesült.
  • A támogatás évente egy alkalommal adható ingatlanonként, a háztartásban élő személyek számától függetlenül, amelyhez a kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani.


A támogatás összege 15 000 Ft.

A támogatás kifizetése elsősorban bankszámlára utalással, amennyiben a támogatást igénylő nem rendelkezik bankszámlával, akkor a házipénztárból készpénzben.

Az egyszeri fűtési támogatás iránti kérelmet 2024. február 1. napjától 2024. február 29. napjáig lehet benyújtani. A HATÁRIDŐ ELMULASZTÁSA JOGVESZTŐ!

A kérelmekhez csatolni kell:

  • Az igénylő és a vele egy háztartásban élőközeli hozzátartozók jövedelmi helyzetével kapcsolatos igazolásokat.
  • Bankszámlaszám igazolására szolgáló dokumentumot (folyószámla-kivonat, vagy bankszámla-szerződés, vagy bankszámla-igazolás).
  • A köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek az iskola tanulója (amely érvényes diákigazolvánnyal is igazolható),

Bővebb tájékoztatás a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal (5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.) szociális irodáján személyesen vagy telefonon a 06 (56) 477-001/120 vagy 121 melléken, illetve e-mailben a hivatal@cibakhaza.hu  címen kérhető.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közlemény
Még van idő a fűtéstámogatás iránti kérelmek benyújtására
Közérdekű
Gázszámla problémák
Települési hírek
Fűtőberendezések ellenőrzése
Közlemény
Lakossági felmérés, mennyien fűtenek barnakőszénnel? (frissítve)
Települési hírek
Meghosszabbították a fűtéstámogatási kérelmek beadási határidejét

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség