Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Közlemény
Tájékoztatás Iskoláztatási Támogatás kibővítéséről
Bölcsődei, óvodai nevelésben részesülők és a felsőfokú iskolákban tanuló gyermekek részére is lehet iskoláztatási támogatást igényelni a 2023. évben.

A bölcsődei, óvodai nevelésben részesülők és a felsőfokú iskola nappali rendje szerint tanulók részére is lehet igényelni iskoláztatási támogatást a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló helyi önkormányzati rendelet alapján.

  • Iskoláztatási, nevelési támogatásban részesíthető a településen életvitelszerűen élő, és lakcímmel rendelkező a gyermek tartására köteles személy, akinek a gyermeke:

a) bölcsődei, óvodai nevelésben részesül,
b) általános iskola 1-8 osztályos tanulója,
c) középfokú iskola nappali oktatási rendje szerint 9-13 évfolyamon tanul,
d) felsőfokú iskola nappali rendszerű oktatási rendje szerint tanul.

  • A támogatás feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegének az ötszörösét (jelenleg: 142 500 Ft).
  • A támogatás évente egy alkalommal adható, a gyermek tartására köteles személynek, amelyhez a kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem nyomtatvány a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodáján személyesen kérhető vagy a www.cibakhaza.hu oldalról lehet letölteni.)

A támogatás összege:

  • bölcsődés, óvodás gyermekek esetén gyermekenként 15 000 Ft, (új támogatás),
  • általános és középfokú iskolás gyermekek esetén gyermekenként 15 000 Ft, (csak azokra a gyermekekre nyújthatnak be kérelmet, akik nem részesültek 2023. évben támogatásban),
  • nappali tagozatos főiskolai, egyetemi hallgatók esetén 20 000 Ft, (új támogatás).

A kérelmekhez csatolni kell:

  • a köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek az iskola tanulója (amely érvényes diákigazolvánnyal is igazolható),

(FIGYELEM! Akinek gyermeke(i) a Cibakháza Nagyközségi Önkormányzati Bölcsődében, vagy a Cibakházi Napsugár Óvodában nevelésben részesül, illetve Cibakházi Damjanich János Általános Iskola tanulója(i), abban az esetben nem kell az igazolást megkérni az intézménytől, mert azokat a kérelem benyújtását követően hivatalból szerezzük be!),

  • az egy háztartásban élő közeli hozzátartozók jövedelmi helyzetével kapcsolatos igazolásokat,
  • bankszámlaszám igazolására szolgáló dokumentumot (folyószámla-kivonat, vagy bankszámla-szerződés, vagy bankszámla-igazolás).

A támogatás kifizetése elsősorban bankszámlára utalással, amennyiben a támogatást igénylő nem rendelkezik bankszámlával, akkor a házipénztárból készpénzben.

Az iskoláztatási támogatás iránti kérelmet legkésőbb 2023. december 11. napjáig lehet benyújtani. A HATÁRIDŐ ELMULASZTÁSA JOGVESZTŐ!

Bővebb tájékoztatás a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal (5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.) szociális irodáján személyesen vagy telefonon a 06 (56) 477-001/120 vagy 121 melléken, illetve e-mailben a hivatal@cibakhaza.hu  címen kérhető.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közlemény
A középfokú oktatási intézményben tanuló gyermekek részére is lehet iskoláztatási támogatást igényelni a 2023. évben
Közlemény
Tájékoztatás 2023. évi iskoláztatási támogatásról
Közlemény
2022. évi iskoláztatási támogatás

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség