Üdvözöljük!

Ma 2024. July 13. Saturday Jenő névnap van.
Közlemény
Változás a II. számú háziorvosi körzet ellátásában
Dr. Kovács Marianna belgyógyász szakorvos 2023. december 13-án írásban tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a 2023. december 31-én lejáró Cibakháza II. számú háziorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó szerződését nem kívánja meghosszabbítani.

Doktornő korábban feladatellátási előszerződést kötött az önkormányzattal a II. számú háziorvosi körzet átvételével kapcsolatban, melyre az Országos Kórházi Főigazgatóság a praxisengedélyt is kiadta. Doktornő 2023. december 7-én arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy olyan körülmények merültek fel, melyek alapján a háziorvosi körzet végleges feladatellátási szerződés aláírását nem tudja vállalni. Doktornő elmondta, hogy az elmúlt másfél évben, mióta a helyettesítést megkezdte, számos konfliktusa volt a lakossággal. Sok esetben nem kapta meg cibakiaktól az orvosnak, 23 évnyi tanulás után járó tiszteletet. Több alkalommal a rendelés kiabálással, veszekedéssel végződött. Elmondása szerint arra számított, hogy az ilyen konfliktus helyzetek száma idővel csökkenni fog, de ezek száma az utóbbi időkben inkább növekedett, ezért ilyen légkörben nem tudja vállalni a további rendelést. Önkormányzatunk arra kérte doktornőt, hogy a szándékát gondolja át, és ha a probléma az önkormányzat lehetőségein belül kezelhető, akkor azt a segítséget biztosítani fogjuk. Doktornő válaszában jelezte, hogy már eljutott arra a döntési szintre, amelyet nem kíván megváltoztatni.

A képviselő-testület 2023. december 19-i ülésén arról döntött, hogy ideiglenes intézkedésként helyettesítési szerződést köt Dr. Maczkó Péter főorvos úrral, a körzet nyugalmazott háziorvosával. Doktor úr 2024. január 2-ától, egyelőre 2 hónapos időtartamra, átveszi egykori körzetét és hétfőtől péntekig 8.00 és 11.30 óra közötti rendelési idővel ellátja a körzet helyettesítését.

Változás történik az orvosasszisztens személyében is, mivel Szűcsné Mátyus Margit orvosasszisztens 2023. december 31. napjával szintén kérte munkaviszonyának megszüntetését. Helyét 2024. január 2-tól Szabóné Sasi Erika orvosasszisztens veszi át, aki rendelkezik a szükséges végzettséggel és 24 éves, háziorvosi körzetben eltöltött szakmaigyakorlattal, mivel a cibaki betegeket még nem ismeri, ezért Rábaközi Bianka, az I. számú háziorvosi körzet orvosasszisztense segítkezni fog a rendelés zavartalan ellátásában.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Tájékoztatás gyógyszerfelírásról
Települési hírek
Tájékoztatás háziorvosi szabadságról
Állás
Háziorvost keres az Önkormányzat a II. számú körzetébe
Állás
Háziorvost keres az Önkormányzat az I. számú körzetébe
háziorvosKözérdekűTelepülési hírek
Hirdetmény - Cibakházi II. számú háziorvosi körzet betegellátásáról
Települési hírekháziorvos
TÁJÉKOZTATÁS HÁZIORVOSI SZABADSÁGRÓL
Települési hírekháziorvos
TÁJÉKOZTATÁS HÁZIORVOSI SZABADSÁGRÓL
Települési hírekháziorvos
TÁJÉKOZTATÁS HÁZIORVOSI SZABADSÁGRÓL
háziorvosTelepülési hírek
TÁJÉKOZTATÁS HÁZIORVOSI SZABADSÁGRÓL
Települési hírekháziorvos
Tájékoztatás háziorvosi szabadságról

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség