Fotó: Internet
2022. december 17.

Az év szaloncukra 2022

Az idén újra megrendezték "Az év szaloncukra" versenyt.

Az idén “Az év szaloncukra” verseny mellett a kézműves kategória, az alacsonyabb árú kategória szaloncukrai is versenyezhettek. Egy új kategóriát is megneveztek a vegán szaloncukrokat.

A verseny győzteseit az idei évben 186 szaloncukor közül választották ki. A kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a győzteseket.

Az év szaloncukra kategória első helyezettje a gyulai Kézműves Cukrászda Forralt boros szaloncukor lett. A második helyen a balatongyöröki Promenád Kávéház “Frizzy” mogyorós-robbanócukorkás szaloncukra végzett,  a harmadik helyen pedig a maklári Stühmer győzött a Körtezselés-muskotályos szaloncukrával.

Az év szaloncukra kézműves kategóriájában az első a keszthelyi Sütibolt Mézeskalács ízesítésű szaloncukra ropogós kekszdarabokkal lett, a második a Sulyán Cukrászda Sacher torta szaloncukor végzett, a harmadik helyen a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés pisztáciakrémes végzett.

Az idei évben először meghirdetett év vegán szaloncukra kategória első helyezettje a székesfehérvári Damniczki Cukrászda birsalmás szaloncukra lett, a második helyen a Lissé Kft. meggyes zselés vegán szaloncukra végzett, a harmadik helyen pedig a LIDL citromos-narancsos vegán szaloncukor lett.

A kedvező árú szaloncukrok közül első helyen  a TESCO karamella krémmel töltött szaloncukra végzett, második  a Chocofive robbanócukros szaloncukra lett, a harmadik helyen pedig a Penny Market Penny Market – Choco’la Belga étcsokoládéval mártott meggyes laktózmentes vegán szaloncukor végzett.

Cikkek hasonló témában:

2023.február 12.
Az év gyógynövénye 2023
Az idei év gyógynövénye a vadgesztenye.
2023.január 30.
Az év emlőse 2023
Az idei év emlőse a közönséges vakond.
2023.január 24.
Az év ásványa 2023
Az idei év ásványa az antimonit.
2023.január 19.
Az év lepkéje 2023
Az idei év lepkéje a fecskefarkú pillangó lett.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!