2022. május 6.

Azt írja az újság – áprilisi lapszemle

A napokban megjelent Cibaki Hírekben az elmúlt hónap aktuális eseményeiről olvashatunk.

A településen történt eseményeket Jegyző úr foglalta össze. Két pályázatunk is nyert a közelmúltban, ezek keretéből 6 utcának a javítására fog sor kerülni, illetve lesz egy új tanyagondnoki kisbuszunk is. Átadásra került az új, 8 eszközzel felszerelt Sportpark és befejeződött a Gondozási Központ felújítása. Pályázatot nyújtott be az Önkormányzat szilárd burkolatú járda építésére, de ez a pályázatunk egyelőre forráshiány miatt csak tartaléklistára került, de azért reménykedünk a későbbi pozitív végeredményben. Az ivóvíz minőségének javítására beadott pályázat még mindig nem hozott eredményt, jelenleg a beérkezett ajánlatok értékelésével folyik a közbeszerzési eljárás.

Polgármester úr jegyzetében az országgyűlési választások után nyilvánosságra került elemzésekről ír, továbbá a választókerület és Cibakháza szempontjából is értékeli az eredményt. Ez alapján Cibakháza továbbra is reménykedhet a fejlesztési forrásokban.

Április 22-én volt a Föld napja, az ehhez kapcsolódó írás azt a kérdést feszegeti, hogy tudunk‑e (akarunk-e) hatékonyan takarékoskodni az erőforrásainkkal, képesek vagyunk-e némi fogyasztási, életmódbeli önkorlátozásra a bolygó és az emberiség érdekében.

Az óvodai neveléssel kapcsolatosan a március 15-i ünnep szerepéről olvashatunk, és gyerekek korához illeszkedő történelmi ismereterjesztés jelentőségéről.

Hangulatos képriportokat láthatunk a húsvéttal kapcsolatosan, melyek nagyhéti szertartásokkal illetve a tojásfa díszítésével foglalkoznak.

A 22 éve alakult nyugdíjas klub vezetője szívhez szóló írásban mesél a klub múltjáról, jelenéről is jövőjéről.

A holtágról és halairól is szól az az ismereterjesztő írás, amely a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet közelmúltban befejezett kutatásai alapján a halfogás vízi anyagforgalomra gyakorolt hatásait elemzi, kiemelve, hogy a magas tápanyagtartalommal rendelkező vizek – mint például a Cibaki holtág – szukcessziós folyamatait a horgászat során elvitt halak is lassíthatják.

Múltidéző rovatunkban az előző számban elkezdett, a cibakházi hídról szóló sorozat második részét olvashatják.

Keressék újságunk legfrissebb számát a terjesztési pontokon!

Érdemes elolvasni!

Cikkek hasonló témában:

2023.január 23.
Januári újság összefoglaló
Erről írt az újság januárban.
2023.január 20.
Megjelent a Cibaki Hírek januári száma
Elérhető a felsorolt terjesztési pontokon.
2022.december 22.
Megjelent a Cibaki Hírek decemberi száma
Elérhető a felsorolt terjesztési pontokon.
2022.november 17.
Októberi újság összefoglaló
Összefoglaltuk az októberi Cibaki Hírek újság híreit.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!