Azt írja az újság - áprilisi lapszemle
A napokban megjelent Cibaki Hírekben az elmúlt hónap aktuális eseményeiről olvashatunk.

A településen történt eseményeket Jegyző úr foglalta össze. Két pályázatunk is nyert a közelmúltban, ezek keretéből 6 utcának a javítására fog sor kerülni, illetve lesz egy új tanyagondnoki kisbuszunk is. Átadásra került az új, 8 eszközzel felszerelt Sportpark és befejeződött a Gondozási Központ felújítása. Pályázatot nyújtott be az Önkormányzat szilárd burkolatú járda építésére, de ez a pályázatunk egyelőre forráshiány miatt csak tartaléklistára került, de azért reménykedünk a későbbi pozitív végeredményben. Az ivóvíz minőségének javítására beadott pályázat még mindig nem hozott eredményt, jelenleg a beérkezett ajánlatok értékelésével folyik a közbeszerzési eljárás.

Polgármester úr jegyzetében az országgyűlési választások után nyilvánosságra került elemzésekről ír, továbbá a választókerület és Cibakháza szempontjából is értékeli az eredményt. Ez alapján Cibakháza továbbra is reménykedhet a fejlesztési forrásokban.

Április 22-én volt a Föld napja, az ehhez kapcsolódó írás azt a kérdést feszegeti, hogy tudunk‑e (akarunk-e) hatékonyan takarékoskodni az erőforrásainkkal, képesek vagyunk-e némi fogyasztási, életmódbeli önkorlátozásra a bolygó és az emberiség érdekében.

Az óvodai neveléssel kapcsolatosan a március 15-i ünnep szerepéről olvashatunk, és gyerekek korához illeszkedő történelmi ismereterjesztés jelentőségéről.

Hangulatos képriportokat láthatunk a húsvéttal kapcsolatosan, melyek nagyhéti szertartásokkal illetve a tojásfa díszítésével foglalkoznak.

A 22 éve alakult nyugdíjas klub vezetője szívhez szóló írásban mesél a klub múltjáról, jelenéről is jövőjéről.

A holtágról és halairól is szól az az ismereterjesztő írás, amely a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet közelmúltban befejezett kutatásai alapján a halfogás vízi anyagforgalomra gyakorolt hatásait elemzi, kiemelve, hogy a magas tápanyagtartalommal rendelkező vizek – mint például a Cibaki holtág – szukcessziós folyamatait a horgászat során elvitt halak is lassíthatják.

Múltidéző rovatunkban az előző számban elkezdett, a cibakházi hídról szóló sorozat második részét olvashatják.

Keressék újságunk legfrissebb számát a terjesztési pontokon!

Érdemes elolvasni!

Füstös Gábor
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Programok

Nyári táborok 2022

2022. június 27.

Tiszazugi civil szervezetek vetélkedő

2022. július 08.

Juniális és Gyermeknap

2022. június 30.

Pünkösdi Néptánc Találkozó és Táncház

2022. június 06.