Üdvözöljük!

Ma 2024. June 24. Monday Iván névnap van.
Kultúra
Boldogság felmérés
Fotó: Internet
Újabb felmérést tett közzé az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az Európai Unió statisztikai hivatala újabb felmérést tett közzé, arról, hogy mennyire boldogok az unió országaiban.

Az Eurostat a 2021-ben végzett felmérés eredményét ismertette a napokban. Az eredményeket megfigyelve kiderült, hogy az uniós országok állampolgárai átlagosan minimálisan elégedetlenebbek voltak az életükkel, mint három évvel ezelőtt, ez valószínűleg a világjárvány negatív hatásaival magyarázható.

A legboldogtalanabb ország Bulgária volt, ahol 5,7 pont volt az átlag, majd Magyarország következik 6,5 ponttal. A legelégedettebbek Ausztriában voltak az emberek, ahol 8 pont volt az átlag.

Az Ipsos közvélemény-kutatói összesen 149 különböző országban készített felmérést, ahol  az eredmény az lett, hogy 2020-hoz képest a magyarok valamivel boldogabbak lettek mint 2021-ben.

A Központi Statisztikai Hivatal a háztartások életszínvonaláról készített felmérése is hasonló eredményekről számolt be, hisz ott is nőtt a magyarok elégedettsége.

Magyarországon megfigyelhető, hogy az emberek a nagyobb városokban átlagosan nem látszanak boldogoknak, ez abból is észrevehető, hogy sétálás közben lefelé nézik az utakat, nem annyira empatikusak egymással, ingerültebbek.

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja, a Jobb Veled a Világ Alapítvány és Pozitív Pedagógia és Nevelés Program a Boldogság Világnapjára a 2020. április 1. és a 2021. március 15. közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján az idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét, amin jól látható megyei szinten mennyire boldogok az emberek. Jász-Nagykun-Szolnok megye a 2020-2021. évre tekintve átlagon felüli boldognak számít. Magyarország Boldogságtérképe itt látható.

„Ha őszintén rámosolygunk valakire, az a láncreakció révén ötszáz mosolyhoz vezethet egyetlen nap!” 

Raphelle Giordano 

 

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Lakossági szénigény

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség