Fotó: Internet
2022. december 19.

Boldogság felmérés

Újabb felmérést tett közzé az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az Európai Unió statisztikai hivatala újabb felmérést tett közzé, arról, hogy mennyire boldogok az unió országaiban.

Az Eurostat a 2021-ben végzett felmérés eredményét ismertette a napokban. Az eredményeket megfigyelve kiderült, hogy az uniós országok állampolgárai átlagosan minimálisan elégedetlenebbek voltak az életükkel, mint három évvel ezelőtt, ez valószínűleg a világjárvány negatív hatásaival magyarázható.

A legboldogtalanabb ország Bulgária volt, ahol 5,7 pont volt az átlag, majd Magyarország következik 6,5 ponttal. A legelégedettebbek Ausztriában voltak az emberek, ahol 8 pont volt az átlag.

Az Ipsos közvélemény-kutatói összesen 149 különböző országban készített felmérést, ahol  az eredmény az lett, hogy 2020-hoz képest a magyarok valamivel boldogabbak lettek mint 2021-ben.

A Központi Statisztikai Hivatal a háztartások életszínvonaláról készített felmérése is hasonló eredményekről számolt be, hisz ott is nőtt a magyarok elégedettsége.

Magyarországon megfigyelhető, hogy az emberek a nagyobb városokban átlagosan nem látszanak boldogoknak, ez abból is észrevehető, hogy sétálás közben lefelé nézik az utakat, nem annyira empatikusak egymással, ingerültebbek.

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja, a Jobb Veled a Világ Alapítvány és Pozitív Pedagógia és Nevelés Program a Boldogság Világnapjára a 2020. április 1. és a 2021. március 15. közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján az idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét, amin jól látható megyei szinten mennyire boldogok az emberek. Jász-Nagykun-Szolnok megye a 2020-2021. évre tekintve átlagon felüli boldognak számít. Magyarország Boldogságtérképe itt látható.

“Ha őszintén rámosolygunk valakire, az a láncreakció révén ötszáz mosolyhoz vezethet egyetlen nap!” 

Raphelle Giordano 

 

Cikkek hasonló témában:

2022.szeptember 29.
Lakossági szénigény
A mai napon 16:00 óráig lehet leadni a szénigényt.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!