Fotó: Internet
2022. október 20.

Földünkért világnap

Vigyázzuk, óvjuk együtt a Földünket!

1991. október 21-én a Természetvédelmi Világszövetség, az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Természetvédelmi Világalap közös együttműködésével jött létre a Földünkért stratégia. A Földünkért Világnapot Magyarországon 1992 óta ünnepeljük. A világnap célja, hogy felhívjuk a figyelmet bolygónk védelmére, elgondolkodjunk azon, mit tehetünk a hétköznapi életünk során a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Környezettudatosabb életmód:

1.  Vezess kevesebbet, sétálj többet! Egyszerű, de hatékony módja a környezet megóvásának, a  közelebbi helyekre sétálva vagy kerékpárral menjünk, hosszabb távokon pedig a tömegközlekedést válasszuk.

2. Törekedjünk arra, hogy energia – és víztakarékos háztartási gépeket használjunk.

3. Takarékoskodjunk a vízzel! A víz földünk egyik legnagyobb természeti kincse. Napjainkban több mint egymilliárd ember él a Földön az ivóvízhez való hozzáférés lehetősége nélkül. A vízfogyasztást többféle módon is csökkenthetjük. A kádba fürdés helyett a zuhanyzást válasszuk, a csöpögő csapokat zárjuk el.

4. Ne pazaroljunk semmit!

5. Csökkentsük a műanyagot a háztartásban. Az egyik legnagyobb hulladékforrás a különböző műanyagok. A PET palack helyett, környezettudatosabb választás az üveg – vagy fém kulacs használata. Amit csak lehet hasznosítsd újra!

6. Komposztáljunk! A lakossági hulladék egy jelentős részét az ételmaradékok teszik ki. Megoldás a hulladék csökkentésére a komposztálás.

7. Ültessünk minél több fát! A fák jótékony hatásai, hogy oxigént termelnek, tisztítják a levegőt, megakadályozzák a talajeróziót, árnyékot adnak.

A környezettudatosabb életmóddal kapcsolatosan még többet itt olvashatsz : https://korforras.hu/2019/11/21/100-lepes-a-kornyezettudatosabb-eletmod-fele/

 

Vigyázzuk, óvjuk együtt a Földünket!

Cikkek hasonló témában:

2023.március 22.
Március 22. – A víz világnapja
Talán semmi nincs, ami jobban megérdemel egy világnapot a víznél. A víz a földi élet alapja és alapvető alkotórésze évezredek, évmilliók óta. Március 22-én megemlékezünk erről, hangzatos beszédek, cikkek születnek, és sokak részéről ezzel rendben is van minden.
2022.november 18.
Koraszülöttek világnapja
A koraszülötteket november 17-én ünnepeltük.
2022.november 14.
A cukorbetegség világnapja
A cukorbetegség nemzetközi jelképe a kék karika.
2022.november 14.
A magyar nyelv napja
A magyar nyelv napját november 13-án ünnepeltük.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!