Üdvözöljük!

Ma 2024. April 19. Friday Emma névnap van.
Kultúra
Földünkért világnap
Fotó: Internet
Vigyázzuk, óvjuk együtt a Földünket!

1991. október 21-én a Természetvédelmi Világszövetség, az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Természetvédelmi Világalap közös együttműködésével jött létre a Földünkért stratégia. A Földünkért Világnapot Magyarországon 1992 óta ünnepeljük. A világnap célja, hogy felhívjuk a figyelmet bolygónk védelmére, elgondolkodjunk azon, mit tehetünk a hétköznapi életünk során a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Környezettudatosabb életmód:

1.  Vezess kevesebbet, sétálj többet! Egyszerű, de hatékony módja a környezet megóvásának, a  közelebbi helyekre sétálva vagy kerékpárral menjünk, hosszabb távokon pedig a tömegközlekedést válasszuk.

2. Törekedjünk arra, hogy energia – és víztakarékos háztartási gépeket használjunk.

3. Takarékoskodjunk a vízzel! A víz földünk egyik legnagyobb természeti kincse. Napjainkban több mint egymilliárd ember él a Földön az ivóvízhez való hozzáférés lehetősége nélkül. A vízfogyasztást többféle módon is csökkenthetjük. A kádba fürdés helyett a zuhanyzást válasszuk, a csöpögő csapokat zárjuk el.

4. Ne pazaroljunk semmit!

5. Csökkentsük a műanyagot a háztartásban. Az egyik legnagyobb hulladékforrás a különböző műanyagok. A PET palack helyett, környezettudatosabb választás az üveg – vagy fém kulacs használata. Amit csak lehet hasznosítsd újra!

6. Komposztáljunk! A lakossági hulladék egy jelentős részét az ételmaradékok teszik ki. Megoldás a hulladék csökkentésére a komposztálás.

7. Ültessünk minél több fát! A fák jótékony hatásai, hogy oxigént termelnek, tisztítják a levegőt, megakadályozzák a talajeróziót, árnyékot adnak.

A környezettudatosabb életmóddal kapcsolatosan még többet itt olvashatsz : https://korforras.hu/2019/11/21/100-lepes-a-kornyezettudatosabb-eletmod-fele/

 

Vigyázzuk, óvjuk együtt a Földünket!

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Kultúra
Március 22. – A víz világnapja
Kultúra
Koraszülöttek világnapja
Kultúra
A cukorbetegség világnapja
Kultúra
A magyar nyelv napja
Kultúra
Kedvesség világnapja
Települési hírek
A szociális munka napja
Kultúra
A magyar opera napja
Kultúra
Magyar Tudomány Ünnepe 2022
Kultúra
Animáció világnapja
Kultúra
Az ENSZ világnapja

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség