Üdvözöljük!

Ma 2024. April 15. Monday Anasztázia, Tas névnap van.
Kultúra
Hogyan kívánunk kellemes karácsonyt?
Fotó: Internet
Az elmúlt évtizedekben gyorsan és gyökeresen változott meg a karácsonyi köszöntések módja.

Valaha a régmúltban az emberek meglátogatták egymást és személyesen kívántak kellemes karácsonyt. Azután lett telefon, és a személyes megjelenés helyett egyszerűen felhívtuk, akiket illett kellett. Természetesen így a jó kívánságok több helyre jutottak el, mint ahány ismerőst személyesen meg tudtunk volna látogatni. A telefon után a technika tovább fejlődött, a mobiltelefonok korával beköszöntött az SMS kora is, és ezzel egyidőben a karácsony családiassága, meghittsége is megváltozott kicsit. Az SMS általában rövid volt, néha kicsit tréfás, versbe szedett. És a lehetőségeinkhez képest egyre több ismerősünknek küldtük el. A tér kinyílt és a karácsony köznapibbá vált. Azután az SMS is kikopott, ma gyakorlatilag alig használjuk, legfeljebb néhányan pötyögünk még, amikor nincs más esély valakit elérni…

Az e-mail teljesen átvette a régi képeslapok szerepét, sőt már a céges hivatalos köszöntéseket is elektronikus úton kapjuk és küldjük, elenyésző már a papíralapú köszöntés.

Ezzel egyidőben a közösségi médiában elterjedtek a teljesen általános (Kellemes karácsonyt mindenkinek!) köszöntések. Mindenki mindenkit köszönt, a családi jelleg eltűnni látszik.

Jó lenne visszaszerezni… jó lenne visszatalálni a meghittséghez… ahhoz, hogy azokat, akik a legfontosabbak számunkra, személyesen kívánunk karácsonyt. Vagy legfeljebb telefonon.

Mert ez nagyon sokat hoz az ünnep hangulatán, és a köszöntő meg a köszöntött kapcsolatának a mélységén is. És igazából ez számít legjobban…

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Karácsonyi ételosztás
Jegyzet
Karácsonyi extrém
Kultúra
Karácsonyi jelképek
Települési hírek
Karácsonyi képeslap
Jegyzet
A karácsonyi menü
Intézményi hírek
Karácsonyi műsor a templomban
Intézményi hírek
Karácsonyi ünnepség az óvodában
Intézményi hírek
Karácsonyi Csengettyű 2022
Települési hírek
Karácsonyi fények
Települési hírek
Önkormányzati nyugdíjasok karácsonya

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség