Fotó: Internet
2022. szeptember 30.

Idősek világnapja

Október 1-jén tartjuk az idősek világnapját.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) közgyűlése 1991-ben október 1-jét nyilvánította az Idősek világnapjává.

Először 1991. október elsején rendezték meg az idősek világnapja programsorozatát, és azóta is minden évben megemlékeznek az idősekről ezen a napon. Az ENSZ célja, az volt, hogy felhívják a figyelmet az időskorra és a visszaintegrálás kérdésére. Az európai országokban jellemző, hogy az évek alatt csökkent az aktív dolgozók száma, egyre kevesebb gyermek születik, így várhatóan egyre kevesebb aktív munkaerő lesz, ezért is szeretnék a nyugdíjasokat minél tovább bevonni a munkába. Földünkön körülbelül hatszáz millió idős él, előreláthatólag a következő két évtizedben ez a szám meg fog duplázódni.

Magyarországon az Idősbarát Önkormányzati Díjjal azokat az önkormányzatokat tüntetik ki, amelyek jelentős mértékben támogatják az idős emberek életét, helyi szinten segítik az idősekkel foglalkozó szervezetek működését.

Cikkek hasonló témában:

2023.március 22.
Március 22. – A víz világnapja
Talán semmi nincs, ami jobban megérdemel egy világnapot a víznél. A víz a földi élet alapja és alapvető alkotórésze évezredek, évmilliók óta. Március 22-én megemlékezünk erről, hangzatos beszédek, cikkek születnek, és sokak részéről ezzel rendben is van minden.
2023.február 15.
Csigatészta készült
Az Idősek Klubja csigatésztát készített.
2022.november 18.
Koraszülöttek világnapja
A koraszülötteket november 17-én ünnepeltük.
2022.november 14.
A cukorbetegség világnapja
A cukorbetegség nemzetközi jelképe a kék karika.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!