Fotó: Internet
2022. december 30.

Meghalt Pelé

A nemzetközi futball legnagyobb alakja 82 éves volt.

Hosszú betegség után elhunyt Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok futballistája. A világ legjobb futballistájává választották, és ezt a címet minden túlzás nélkül érdemelte ki.

Persze az ő idejében még más volt a labdarúgás, más volt a játék sebessége, mások voltak a taktikai rendszerek, de meggyőződésem, hogy a fiatal Pelé napjainkban is világsztár lenne. Gondolkodása mellett ugyanis leginkább a gyorsasága és a cselei emelték kortársai és a világ fölé. A labdarúgáshoz való viszonyát pedig az alábbi mondata mutatja legjobban:

„A labdarúgásra születtem, ahogy Beethoven zeneszerzőnek, Michalangelo pedig festőnek jött a világra”

Sokáig lehetne sorolni a rekordjait, élete állomásait, sportpolitikai karrierjét, de életéből mégis azt emelném ki, amikor Magyarországon forgatott filmet.

1981-ben az MTK pályáján forgatták a „Menekülés a győzelembe” című amerikai filmet, világsztárokkal a főbb szerepekben. A film egy focimeccsről szól, vagyis nem csak amatőr futballistának számító profi színészekkel, hanem amatőr színésznek számító profi focistákkal is tele volt. De közöttük is Pelé volt a legnagyobb sztár.

Gimnazista voltam. Akár elmehettem volna, hogy lássam élőben.

Ma kicsit bánom, hogy nem tettem meg.

Nyugodjék békében.

 

 

Cikkek hasonló témában:

2022.szeptember 28.
Mozdulj Cibak Sportegyesület
Az új sportegyesület bemutatkozik.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!