Üdvözöljük!

Ma 2024. July 13. Saturday Jenő névnap van.
Kultúra
Roma Kultúra Napja beszámoló
Fotó: Cibakháza Roma emzetiségi Önkormányzat
Táncból és éneklésből nem volt hiány a Roma Kultúra Napi rendezvényen.

A roma kultúra napi ünnepséget a meleg időre való tekintettel pár óra csúszással kezdték meg. A tehetségkutatót pedig napközben bonyolították le. Főleg táncosok jelentkeztek, közöttük nem csak roma származású fiatalok voltak. A nap mottója: „A magyar kultúra szerves része a roma kultúra.”

Fellépett a helyi felnőtt néptánccsoport és roma néptánccsoport, de sajnos betegség miatt csak kevesebb létszámban. Horváth Gyula hegedűművész kisfiával lépett színpadra, majd Sülyi Károly énekes előadása következett.  Fellépő vendégek között közös produkciók is szerepeltek, mint pl. Sülyi Károly és a roma néptánccsoport előadása. Farkas Laura a 2021-es X-faktor versenyzője csodálatos hangjával színesítette a rendezvényt. A Nyíregyházi Művészeti Gimnázium díjazott táncosai Mukus Benjamin és Csőke János együtt és külön-külön is megmutatták tehetségüket. Ezen a napon mind a zene mind a tánc teret kapott a magyar és roma kultúra színeibe.

Sajnálatos módon Dj Robi élő kívánságműsora nem került megrendezésre az erős szél miatt, de a szervezők a későbbiekben sort kerítenek ennek megvalósítására.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat köszönetet mond a képviselő-testületnek, minden fellépőnek, közreműködőnek, és a rendezvényre kilátogatóknak.

Remélik, hogy mindenki jól érezte magát!

Galéria

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Kultúra
Roma Kultúra Napja

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség