Roma Kultúra Napja beszámoló
Táncból és éneklésből nem volt hiány a Roma Kultúra Napi rendezvényen.

A roma kultúra napi ünnepséget a meleg időre való tekintettel pár óra csúszással kezdték meg. A tehetségkutatót pedig napközben bonyolították le. Főleg táncosok jelentkeztek, közöttük nem csak roma származású fiatalok voltak. A nap mottója: „A magyar kultúra szerves része a roma kultúra.”

Fellépett a helyi felnőtt néptánccsoport és roma néptánccsoport, de sajnos betegség miatt csak kevesebb létszámban. Horváth Gyula hegedűművész kisfiával lépett színpadra, majd Sülyi Károly énekes előadása következett.  Fellépő vendégek között közös produkciók is szerepeltek, mint pl. Sülyi Károly és a roma néptánccsoport előadása. Farkas Laura a 2021-es X-faktor versenyzője csodálatos hangjával színesítette a rendezvényt. A Nyíregyházi Művészeti Gimnázium díjazott táncosai Mukus Benjamin és Csőke János együtt és külön-külön is megmutatták tehetségüket. Ezen a napon mind a zene mind a tánc teret kapott a magyar és roma kultúra színeibe.

Sajnálatos módon Dj Robi élő kívánságműsora nem került megrendezésre az erős szél miatt, de a szervezők a későbbiekben sort kerítenek ennek megvalósítására.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat köszönetet mond a képviselő-testületnek, minden fellépőnek, közreműködőnek, és a rendezvényre kilátogatóknak.

Remélik, hogy mindenki jól érezte magát!

Sárai Kitti
Galéria
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.