Üdvözöljük!

Ma 2024. April 19. Friday Emma névnap van.
Kultúra
Újévi fogadalom
Fotó: Internet
Neked van újévi fogadalmad?

Az újévi fogadalom története legalább 4000 évvel ezelőtt az ősi babiloni birodalomhoz vezethető vissza, hisz feljegyzések szerint, már tartottak az újév tiszteletére ünnepségeket.

A múltban Julius Caesarhoz kötik hozzá a januári ígéreteket, ugyanis ő volt az, aki Kr.e. 46-ban január elsejét tette meg az új év első napjának. A rómaiak úgy gondolták, hogy Janus egyszerre néz vissza az előző évbe és a jövőbe, áldozatot mutattak be az istenségnek, ezért különböző ígéreteket tettek.

Napjainkban a szilveszteri fogadalmakat általában a pezsgő kibontása után mondják el. Megfigyelhető, hogy az évek alatt elkészült felmérések is azt bizonyítsák, hogy a többségben azok vannak, akik egészségesebben akarnak élni, többet akarnak mozogni, javítani akarnak az állóképességükön. Közel ennyien vannak azok is, akik az étkezésükre szeretnének jobban odafigyelni. Az idei felmérésben észlelhető, hogy többen akarnak spórolni és takarékoskodni.

Vannak akik, azt fogadják meg, hogy többet fognak olvasni, valaki a dohányzást akarja abba hagyni, de mindenkinél más és más elképzelésik vannak.

Neked van újévi fogadalmad?

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség