Üdvözöljük!

Ma 2024. April 17. Wednesday Rudolf névnap van.
Kultúra
Valentin nap
Fotó: Internet
Az amerikai eredetű Valentin nap mára itthon is bekerült a jeles napok közé.

A napokban érdekes statisztika látott napvilágot a Valentin nappal kapcsolatosan. Az egyik bank kutatásai azt mutatják, hogy a fiatalok körében jelentős népszerűségnek örvend a Valentin nap, a kártyahasználaton alapuló felmérés szerint a férfiak egy átlagos januári naphoz képest a dupláját költik ezen a napon különböző ajándékokra. Persze mérhető a különbség a generációk között is. Az 1964 előtt születettek esetében a többletköltés nem, vagy alig mérhető, de az „X” generációba tartozó férfiak már 50 %-kal költenek többet ezen a napon. A millenniumi generáció a dupláját költi a januári napi átlagának. A legszembetűnőbb azonban a fiatal felnőttek, a „Z” generáció tagjainak a költésnövekedése. A felmérés itt 355 %-ot mutatott ki.

A statisztikai adatokból nem csak az olvasható ki, hogy mekkora a költési hajlandóság, hanem az is jól látszik, hogy a rendszerváltás óta lassan meghonosodó ünnepnap társadalmi elfogadottsága hogyan növekszik az egyre fiatalabbak körében, jól megmutatva, hogy azok tartják meg leginkább a Valentin napot, akik már abba születtek bele, hogy van ilyen ünnep.

Persze a Valentin nap már nem csak a kereskedelemről szól. A személyes ajándékozások mellett egyre inkább kialakul, hogy rendezvények épültek, épülnek a nap köré. Ebbe szálltunk be mi is, amikor kitaláltuk a „A Nagy Igen Hét” rendezvényeit, amelyeket a Mozdulj Cibak Egyesület segítségével igyekszünk megvalósítani.

Örömmel látjuk, hogy a szerelem örökzöld téma, hiszen a település nagy része megmozdult. Sorban kaptuk és kapjuk a pozitív visszajelzéseket, és felajánlásokat.

A tegnapi „Szívembezártalak” lakatfal felavatásáról írt cikkünket nem egész 24 óra alatt 232‑en olvasták, és már az első lakat is felkerült a falra. És a rendezvények többsége még előttünk van, kiemelten a szombati zárórendezvény, amelyet a legnagyobbnak, legjelentősebbnek szánunk. És ennek a hétnek a sikere fogja eldönteni, hogy lesz-e hagyomány Cibakházán „A Nagy Igen Hét”. Jó lenne, ha lenne folytatás, jó lenne, ha jövőre is meg tudnánk szervezni. De ez nem csak rajtunk múlik.

Omnia vincit amor (Mindent legyőz a szerelem) – tartja a latin közmondás. Nem tudom, mennyire igaz. De ma, Valentin napon biztosan így van.

Mert mindegy honnan jött az ünnep, ma már visszavonhatatlanul a miénk!

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Nagy Igen Hét támogatói
Települési hírek
Rólunk írták
Kultúra
Házasságkötés a Nagy Igen Hetében
Települési hírek
Nagy Igen Hét Zárórendezvény (frissítve)
Települési hírek
Házassági évfordulók a Nádasban
Települési hírek
Esküvők az anyakönyvvezető szemével
Települési hírek
Esküvők az anyakönyvvezető szemével
Települési hírek
Kihirdetjük a nyertest
Települési hírek
Újabb neves támogató szállt be a „Nagy Igen Hét” zárórendezvényébe
Települési hírek
20 éven át esküvő

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség