Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Cibakháza Nagyközségi Önkormányzati Bölcsőde fejlesztése
Projekt:

Kedvezményezett neve: Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Projekt címe: Cibakháza Nagyközségi Önkormányzati Bölcsőde fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 259,71 millió forint

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. szeptember 30.

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00016

Projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt átfogó célja, hogy a 42 férőhelyes bölcsőde kialakításával lehetőséget teremtsünk a településen élő gyermek számára bölcsődei elhelyezésre, javítsuk a térségi bölcsődei ellátáshoz való hozzáférést, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez. A beruházás célja a Nagyközségi Önkormányzati Bölcsőde bölcsődei szolgáltatás kialakítása három csoportban összesen 42 férőhellyel, javítva ezzel a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeit és hozzájárulva a munkavállalói mobilitás támogatásához.

Az önkormányzati tulajdonban lévő telken meglévő épület felújításával és kibővítésével olyan színvonalú szociális ellátás hozható létre, mely a község szociális szolgáltatástervezési koncepciójában a szociális szolgáltatások területén megfogalmazott célkitűzéseit magas szakmai színvonalon valósíthatja meg az aktuális jogszabályi előírásokkal összhangban. A fejlesztésnek köszönhetően kielégíthetővé válik a bölcsődei ellátás iránt jelentkező igény, eleget tudunk tenni a GYED extrát vagy a nagyszülői GYED-et igénybevevő kisgyermekes szülők felvételi kérelmének, ezáltal tovább csökkenhet a községből való elvándorlás mértéke. Az intézmény kialakítása lehetővé teszi, hogy az anyák visszatérjenek a munkaerőpiacra.

A projekt keretében a meglévő épület teljeskörű felújítása, valamint bővítése történik meg. Ezen felül parkoló létesítés, eszközbeszerzés és megújuló energia-rendszer telepítés is történik.

A bővítés után jogszabályokkal összhangban az alábbi helyiségek kialakítása történik meg: 3 csoportszoba, gyermeköltöző, átadó, fürösztő/biliző, játék-, és ágynemű-, textilraktár, takarítószerraktár és wck, mozgásfejlesztő szoba, sószoba, akadálymentes mosdó, melegítőszoba hozzá tartozó helyiségekkel, játék, selejt és fogyóeszköz tároló, szennyesruha raktár, vasaló és javító helyiség, mosoda és szárító, vezetői iroda, nevelői szoba, babakocsitároló, női öltöző, mosdó, zuhanyzó, teakonyha, kerti játék- és matractároló, kerti gyermek wc és kézmosó. Új térkőburkolatot kap az udvar, valamint a 10 meglévő parkolóhely felújítása után egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkoló is épül.

A projekt keretében beszerzésre kerülnek a bölcsőde működéséhez szükséges eszközök.

A 42 férőhelyes bölcsőde kialakításával megvalósul a településen a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése.

Kapcsolódó dokumentumok:

>TÁMOGATÓI SZERZŐDÉS<

>TÁMOGATÓI SZERZŐDÉS 2. MÓDOSÍTÁS<

>SAJTÓKÖZLEMÉNY<

> KIVITELEZÉSI SZERZŐDÉS <

Galéria

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

További pályázatok

Pályázatok
Tervezési szakaszban van a turisztikai beruházás Cibakházán
Pályázatok
Hamarosan új utcák kapnak szilárd útburkolatot Cibakházán
Pályázatok
Megtörtént a Kispusztai út alapkőletétele
Pályázatok
A Kispusztai út újabb szakasza kerül hamarosan felújításra
Pályázatok
Befejeződött a Bölcsőde építése Cibakházán
Pályázatok
Szolgálatban a második körzet tanyagondnoki busza is
Pályázatok
Turisztikai fejlesztések
Pályázatok
Közösségszervezés támogatása - 2021
Pályázatok
Új busz a tanyagondoki körzetekben
Pályázatok
Ivóvízminőség-javító program

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség