2019. szeptember 30.

EFOP-3.3.2-16-2016-00382 Kulturális nevelési programok megvalósítása a cibakházi és kistérségi nevelési-oktatási intézmények kompetenciafejlesztéséért, a szociokulturális egyenlőtlenségek csökkenéséért

Kedvezményezett neve: CIBAKHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A projekt címe: Kulturális nevelési programok megvalósítása a cibakházi és kistérségi nevelési-oktatási intézmények kompetenciafejlesztéséért, a szociokulturális egyenlőtlenségek csökkenéséért
A szerződött támogatás összege: 24 993 253Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: A művelődési ház, olyan „rásegítő” programokat szervez délutánonként, amely az oktatás, korrepetálás és tehetséggondozás mellett megfelelő infrastrukturális és személyi hátérrel a gyermekek közösségi, kulturális- és szabadidős tevékenységeit is előmozdítják. A szolgáltatás tartalmába az értékközvetítés, a képességfejlesztés, a közösségiség, a tanulási-művelődési technikák kialakítása, a szabadidő-kultúra gazdagítása is belefér olyan képesség-, tehetségfejlesztő, értékközvetítő szolgáltatás mellett, amely hozzásegíti a gyermekeket a továbbtanuláshoz, a későbbiekben pedig, megadja a lehetőséget munkába álláshoz.

Jelen feladatmegvalósítás során a programokba bevont gyermekek bevonásának módja:

A személyes interjúk és a statisztikai adatok alapján kezdtük el a tervezést,  a stratégia kidolgozását, felállítását, több lépcsőben, több irányban.  A célcsoportokat összehívtuk, elmondtuk nekik, mit tervezünk.

A célcsoporttal való egyeztetés és tervezés után kezdjünk hozzá a szolgáltatásunk pontos meghatározásához, és kidolgozásához. Ehhez hívjuk partnerként közös tervezésre a célcsoporttal közvetlenül, vagy közvetve érintkező szakembereket (pedagógusok, szociális segítők, civil szervezetek képviselői, stb.), szülőket. A konkrét tervezői munka itt kezdődik, de minden eddig kapott eredményt, információt, adatot és véleményt igyekezzünk figyelembe venni, hiszen a szolgáltatásunk sikere azon múlik, hogy maguk a gyerekek mennyire érzik jól magukat nálunk és milyen mértékben vallják magukénak.

A projektbe bevont intézmények a következők:

–        Damjanich János Általános Iskola

–        Homoki Általános Iskola

–        Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola

–        Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola

–        Cibakházi Napsugár Óvoda

–        Tiszakürti Körzeti Általános Iskola

A projekt befejezési dátuma: 2019.09.30.
Projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-2016-00382

 

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!