Üdvözöljük!

Ma 2023. december 5. kedd Vilma névnap van.
TOP Plusz - Helyi és térségi turizmusfejlesztés
Projekt: TOP Plusz 1.1.3-21
Cibakháza új pályázata

Pályázatot nyújtottunk be  2022. szeptember 19-én  400 millió forint nettó támogatási igénnyel a TOP Plusz 1.1.3-21, Helyi és térségi turizmusfejlesztés című felhívásra.

Cibakháza lakossága a kezdetektől becses „jószágként” tekint a tulajdonát képező vízterületre, az idők során igen sokrétű és intenzív kapcsolatrendszert épített ki vele, túlzás nélkül állítható, hogy ma Cibakháza életének és jövőképének talán legfontosabb eleme.

A holtág és élővilágának részletes bemutatásához egy látogatóközpontot terveztünk annak érdekében, hogy a szabadban tölthető idő fedett pihenőhellyel, vendégváró hellyel is kiegészülhessen. A bemutatóterem a Wimmer-ház helyén épül, megtartva annak léptékét, modern, az új építészeti, energiahatékonysági követelményeknek megfeleltetve, tájba illeszthetően, új köntösben.

A fejlesztéssel a Gödör és a hozzátartozó bemutatóközpont nem csak egy attrakció lesz, hanem a holtág bemutatásának igazi belépési pontja, kapuja.

A látogatóközpont tervezete mellett a projekt céljai között szerepel a méltán megszeretett Gödör szabadidős elemeinek bővítése, a sétány meghosszabbítása, csónakkikötő és egy sólyapálya létrehozása.

A projektbe az aktív és ökoturisztikai fejlesztések vonalán beilleszthető volt 170 fm horgászhely felújítása, amely minimum 40 építési pont lesz. A partvédelem, a horgászhelyek építése a tartós használatot, gazdaságos fenntartást célozta meg.

Cibakházát központi pályázatból hamarosan eléri a Szolnok-Martfű-Tiszaföldvár-Cibakháza kerékpárút, végpontja a település piacterénél, a Hősök terén lesz. Mivel a település legfőbb látnivalója a holtág és környezete, a kerékpárút meghosszabbítását a Gödör (és a Wimmer-ház) területén kialakított fogadópontig, a holtágra felépülő turisztikai attrakciók (horgász, öko-, és vízi turizmus) kapujáig meghosszabbítva építettük be a tervezetbe. A település ide vezető belső útja (a buszközlekedést is figyelembe véve) túl keskeny, ezért a megnövekedő kerékpáros forgalom és a közúti forgalom biztonságos átvezetéséhez szükséges a belső kerékpárút kiépítése a Gödörig. Az előzetes tervek szerint gyalogos és kerékpárforgalomra kialakított térkősávot építünk majd szintén e projektben.

Hosszútávú terveinkben az aktív és ökoturisztika tovább fejlesztése szerepel – látványelemek, pihenőhelyek, madárlesek, csónaklekötők, tanösvények partszakaszokon és vízen, kerékpározható útvonalak a holtág körül, túralehetőség a vízen –  melyhez további forrásokat várunk és pályázunk majd meg, hogy a holtágat, kiaknázva vonzerejét, a maga természetes szépségében, csekély érintettségét továbbra is tartva, őrizzük meg gyermekeink örömének is.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

További pályázatok

Pályázatok
Szolgálatban a második körzet tanyagondnoki busza is
Pályázatok
Közösségszervezés támogatása - 2021
Pályázatok
Új busz a tanyagondoki körzetekben
Pályázatok
Ivóvízminőség-javító program
Pályázatok
Turisztikai fejlesztések
Pályázatok
Újabb útépítések Cibakházán
Pályázatok
Belterületi utak fejlesztése
Pályázatok
Fejlesztés a polgármesteri hivatal épületében
Pályázatok
TOP Plusz - Helyi és térségi turizmusfejlesztés
Pályázatok
Fejlesztés a fogorvosi körzetben

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség