Üdvözöljük!

Ma 2024. April 15. Monday Anasztázia, Tas névnap van.
TOP Plusz - Helyi és térségi turizmusfejlesztés
Projekt: TOP Plusz 1.1.3-21
Cibakháza új pályázata

Pályázatot nyújtottunk be  2022. szeptember 19-én  400 millió forint nettó támogatási igénnyel a TOP Plusz 1.1.3-21, Helyi és térségi turizmusfejlesztés című felhívásra.

Cibakháza lakossága a kezdetektől becses „jószágként” tekint a tulajdonát képező vízterületre, az idők során igen sokrétű és intenzív kapcsolatrendszert épített ki vele, túlzás nélkül állítható, hogy ma Cibakháza életének és jövőképének talán legfontosabb eleme.

A holtág és élővilágának részletes bemutatásához egy látogatóközpontot terveztünk annak érdekében, hogy a szabadban tölthető idő fedett pihenőhellyel, vendégváró hellyel is kiegészülhessen. A bemutatóterem a Wimmer-ház helyén épül, megtartva annak léptékét, modern, az új építészeti, energiahatékonysági követelményeknek megfeleltetve, tájba illeszthetően, új köntösben.

A fejlesztéssel a Gödör és a hozzátartozó bemutatóközpont nem csak egy attrakció lesz, hanem a holtág bemutatásának igazi belépési pontja, kapuja.

A látogatóközpont tervezete mellett a projekt céljai között szerepel a méltán megszeretett Gödör szabadidős elemeinek bővítése, a sétány meghosszabbítása, csónakkikötő és egy sólyapálya létrehozása.

A projektbe az aktív és ökoturisztikai fejlesztések vonalán beilleszthető volt 170 fm horgászhely felújítása, amely minimum 40 építési pont lesz. A partvédelem, a horgászhelyek építése a tartós használatot, gazdaságos fenntartást célozta meg.

Cibakházát központi pályázatból hamarosan eléri a Szolnok-Martfű-Tiszaföldvár-Cibakháza kerékpárút, végpontja a település piacterénél, a Hősök terén lesz. Mivel a település legfőbb látnivalója a holtág és környezete, a kerékpárút meghosszabbítását a Gödör (és a Wimmer-ház) területén kialakított fogadópontig, a holtágra felépülő turisztikai attrakciók (horgász, öko-, és vízi turizmus) kapujáig meghosszabbítva építettük be a tervezetbe. A település ide vezető belső útja (a buszközlekedést is figyelembe véve) túl keskeny, ezért a megnövekedő kerékpáros forgalom és a közúti forgalom biztonságos átvezetéséhez szükséges a belső kerékpárút kiépítése a Gödörig. Az előzetes tervek szerint gyalogos és kerékpárforgalomra kialakított térkősávot építünk majd szintén e projektben.

Hosszútávú terveinkben az aktív és ökoturisztika tovább fejlesztése szerepel – látványelemek, pihenőhelyek, madárlesek, csónaklekötők, tanösvények partszakaszokon és vízen, kerékpározható útvonalak a holtág körül, túralehetőség a vízen –  melyhez további forrásokat várunk és pályázunk majd meg, hogy a holtágat, kiaknázva vonzerejét, a maga természetes szépségében, csekély érintettségét továbbra is tartva, őrizzük meg gyermekeink örömének is.

Galéria

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

További pályázatok

Pályázatok
Hamarosan új utcák kapnak szilárd útburkolatot Cibakházán
Pályázatok
Befejeződött a Bölcsőde építése Cibakházán
Pályázatok
Szolgálatban a második körzet tanyagondnoki busza is
Pályázatok
Közösségszervezés támogatása - 2021
Pályázatok
Új busz a tanyagondoki körzetekben
Pályázatok
Ivóvízminőség-javító program
Pályázatok
Turisztikai fejlesztések
Pályázatok
Újabb útépítések Cibakházán
Pályázatok
Belterületi utak fejlesztése
Pályázatok
Fejlesztés a polgármesteri hivatal épületében

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség