Üdvözöljük!

Ma 2024. May 30. Thursday Janka, Zsanett névnap van.
Települési hírek
A kommentek értéke kétséges…
Fotó: Internet
A megszólalás szabadságáról írt anyagunk érdekes hullámokat vetett…

Napjaink egyik legnagyobb kérdése, hogy hasznos vagy káros a közösségi média feltétel nélküli használata, a bele vetett totális bizalom, és érdemes elgondolkozni, hogy mennyire jó és időtálló lehetőség a kommentelés.

Történt a minap, hogy az egyik kisvárosban részlegessé vált a közvilágítás. Ezt a városka egyik Facebook csoportja azonnal lereagálta, a puszta tény közlésétől a morgásig, hőzöngésig minden volt. Valódi komment-áradat alakult ki, és még másnap este is csak az elégedetlenség uralta az oldalt. De közvilágítás továbbra sem volt. Felhívtuk a szolgáltatót, hogy bejelentsük. Kiderült, hogy még senki nem jelentette be. Két este morgott a fél város, de senkinek nem jutott eszébe bejelenteni…

Nem is értem…

Úgy tűnik, a közösségi média egyfajta szelep lett, ahol mindenki mindent elmond, de nem a problémák megoldása a lényeg, csak az, hogy kibeszéljék, mégpedig a szólásszabadság elve mögé bújva…

Jutott eszembe mindez arról, hogy a megszólalás szabadságáról írt anyagunkban leírtakkal szemben nem volt komoly kifogás, de azért az felmerült, hogy miért nem lehet kommentelni az önkormányzat által üzemeltetett Facebook profilon.

Tapasztalataink szerint a hozzászólás, véleménynyilvánítás lehetősége komolyan senkinek sem hiányzott, senkinek nem volt komoly mondanivalója. Ugyanis többször leírtuk, hogy várjuk olvasóink leveleit, témafelvetéseit, véleményét. Eddig senki nem írt az erre a célra létrehozott e-mail címünkre.

Nagyon fontosnak tartom leszögezni, a kommentelés egy új, érdekes műfaj. Egyszerű, távirati stílusú, rövid, leírt gondolatok, amelyek a legtöbbször érzelmi alapúak, és többnyire negatívak.

Ha bárki komoly, megfontolt, kifejtett véleményt szeretne velünk közölni, továbbra is megteheti a szerkesztőség e-mail címén. Ahogy már jeleztük, ezeket szerkesztett formában akár közöljük is. Vagy bárkit szívesen látunk a szerkesztőségben, aki kíváncsi a munkánkra, ötlete, véleménye, javaslata van.

Mert a megszólalásnak, a megfontolt és tartalmas megszólalásnak ez az igazi felülete.

Nem pedig a kommentelési lehetőség.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Facebook-fiók feltörések
Települési hírek
A megszólalás szabadsága
Közérdekű
Olvasói levél

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség