Fotó: Internet
2022. november 12.

A szociális munka napja

Ma ünnepeljük azokat, akik hivatásul választották az elesettek, szegények, betegek megsegítését.

Napjainkban kiemelten fontos feladat mindazok segítése, akik különböző okok miatt a társadalom peremére szorultak. Közülük is az egyik legkiszolgáltatottabb réteget azok a gyerekek jelentik, akik teljes mértékben önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

Ma ünnepeljük mindazokat, akik ezt a feladatot választották hivatásuknak. Nehéz, sokszor embert próbáló, reménytelennek tűnő munka az övék. Hatalmas lelki terhelést és megpróbáltatást jelent napról napra szembesülni tragikus emberi sorsokkal, és szembesülni azzal, hogy a hathatós segítség ellenére is alig van visszaút, alig van kilábalás.

Gondoljunk tisztelettel és szeretettel mindazokra, akik nap, mint nap segíteni próbálnak, segítenek, másokért dolgoznak. Akik soha nem adják fel, hogy megsegítsenek minden rászorultat. Akiknek természetes, hogy ma is dolgoznak, annak ellenére, hogy az Országgyűlés 2016-ban november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánította, és ez a nap munkaszüneti nap lenne számukra.

Köszönjük az erőfeszítéseiket, köszönjük a munkájukat!

Cikkek hasonló témában:

2023.március 22.
Március 22. – A víz világnapja
Talán semmi nincs, ami jobban megérdemel egy világnapot a víznél. A víz a földi élet alapja és alapvető alkotórésze évezredek, évmilliók óta. Március 22-én megemlékezünk erről, hangzatos beszédek, cikkek születnek, és sokak részéről ezzel rendben is van minden.
2022.november 18.
Koraszülöttek világnapja
A koraszülötteket november 17-én ünnepeltük.
2022.november 14.
A cukorbetegség világnapja
A cukorbetegség nemzetközi jelképe a kék karika.
2022.november 14.
A magyar nyelv napja
A magyar nyelv napját november 13-án ünnepeltük.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!