Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Települési hírek
Adventi naptár lesz Cibakháza
Fotó: Illusztráció
Egy kreatív ötlet nyomán nem mindennapi látványosság lesz a faluban.

Mindenkinek volt főként gyermekkorában adventi naptára, amit mindennap izgalommal nyitott ki, hisz minden ablak kinyitásával nem csak egy meglepetéssel lett gazdagabb, hanem egy nappal közelebb került a karácsonyhoz.

Az évek során több adventi naptár ötlet is megvalósult. Napjainkban az adventi naptár nem csak édességeket rejthet, de akár ékszereket, kozmetikumokat, játékokat, italok, illetve kreatívabbnál kreatívabb és/vagy vicces dolgokat is.

Az adventi naptárak nagyrésze kézzelfogható méretű volt, akár úgy is mondhatnám, hogy egy házban vagy egy szobában azért elfértek.

Ehhez képest egy jó ötlettel Cibakházán az egész falu válik idén először adventi naptárrá.

Szabó Melinda és Papp Fruzsina az „Adventi Ablakok Cibakházán” kezdeményezők felhívást hirdetettek, amire rajtuk kívül 22 lelkes lakos jelentkezett, akik december 1. és december 24. között egy – egy adott napon legkésőbb 16:00-ra kidekorálják egy utcára néző ablakukat.

A falubeliek pedig egy kis feladatot kapnak, méghozzá megtalálni ezeket az ablakokat és egy fotót feltölteni az „Adventi Ablakok Cibakháza” facebook csoportba.

A szervezők az ablakok megtalálásához mindig az előző nap adnak egy kis segítséget, hogy merre keressék a kivilágított, kidíszített ablakot. Mindennap más számmal ellátott ablakot kell keresni.

A legtöbb ablak fotót beküldőt megajándékoznak, illetve minden díszítőnek is szeretnének egy kis aprósággal kedveskedni.

„Hajrá Cibakháza, csináljuk meg együtt mi is, csaljunk mosolyt a gyerekek arcára, kreatívkodj velünk együtt!” – írta Papp Fruzsina az Adventi Ablakok Cibakházán egyik kezdeményezője.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Kultúra
Advent negyedik vasárnapja
Intézményi hírek
Adventi vásár az óvodában
Kultúra
Advent harmadik vasárnapja
Kultúra
Advent második vasárnapja
Intézményi hírek
Advent a Könyvtárban
Kultúra
Advent jelentése
Kultúra
Advent

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség