Fotó: Illusztráció
2022. november 29.

Adventi naptár lesz Cibakháza

Egy kreatív ötlet nyomán nem mindennapi látványosság lesz a faluban.

Mindenkinek volt főként gyermekkorában adventi naptára, amit mindennap izgalommal nyitott ki, hisz minden ablak kinyitásával nem csak egy meglepetéssel lett gazdagabb, hanem egy nappal közelebb került a karácsonyhoz.

Az évek során több adventi naptár ötlet is megvalósult. Napjainkban az adventi naptár nem csak édességeket rejthet, de akár ékszereket, kozmetikumokat, játékokat, italok, illetve kreatívabbnál kreatívabb és/vagy vicces dolgokat is.

Az adventi naptárak nagyrésze kézzelfogható méretű volt, akár úgy is mondhatnám, hogy egy házban vagy egy szobában azért elfértek.

Ehhez képest egy jó ötlettel Cibakházán az egész falu válik idén először adventi naptárrá.

Szabó Melinda és Papp Fruzsina az „Adventi Ablakok Cibakházán” kezdeményezők felhívást hirdetettek, amire rajtuk kívül 22 lelkes lakos jelentkezett, akik december 1. és december 24. között egy – egy adott napon legkésőbb 16:00-ra kidekorálják egy utcára néző ablakukat.

A falubeliek pedig egy kis feladatot kapnak, méghozzá megtalálni ezeket az ablakokat és egy fotót feltölteni az „Adventi Ablakok Cibakháza” facebook csoportba.

A szervezők az ablakok megtalálásához mindig az előző nap adnak egy kis segítséget, hogy merre keressék a kivilágított, kidíszített ablakot. Mindennap más számmal ellátott ablakot kell keresni.

A legtöbb ablak fotót beküldőt megajándékoznak, illetve minden díszítőnek is szeretnének egy kis aprósággal kedveskedni.

„Hajrá Cibakháza, csináljuk meg együtt mi is, csaljunk mosolyt a gyerekek arcára, kreatívkodj velünk együtt!” – írta Papp Fruzsina az Adventi Ablakok Cibakházán egyik kezdeményezője.

Cikkek hasonló témában:

2022.december 18.
Advent negyedik vasárnapja
Ma van advent negyedik vasárnapja.
2022.december 13.
Adventi vásár az óvodában
A héten adventi vásárt tartanak az óvodában.
2022.december 11.
Advent harmadik vasárnapja
Vasárnap meggyújtottuk a harmadik gyertyát is.
2022.december 4.
Advent második vasárnapja
Gyújtsuk meg az adventi koszorún a második gyertyát is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!