Üdvözöljük!

Ma 2024. July 22. Monday Magdolna névnap van.
Települési hírek
Az év fája - szavazás
A mai napon elindítottuk a Cibakháza Fája szavazást.

Ahogyan korábban is írtunk róla, tavaly is kerestük „Cibakháza fáját”. Néhány kép és egy rövid fához kapcsolódó vagy a fáról szóló történet beküldésével mindenki jelölhetett egy fát a cím elnyerésére. A mai napon elindítjuk a szavazást.

Cibakháza fája szavazás vége: 2023.03.03. (12:00 óra) 

Az előző szavazások tapasztalatai alapján kicsit változtattunk a szavazás technikai hátterén. Eddig a szavazást a böngészőnk egy sütiben tárolta el. Ennek a módszernek a problémája, hogy a sütik/előzmények törlése után (vagy inkognitó módban) lehetőség nyílt újbóli szavazásra.

Ennél a szavazásnál a rendszer még pluszban azt is figyeli, hogy milyen ip címről érkezett szavazat, és címenként csak egyet engedélyez. Ezért egy ip címről csak egyszer van lehetőségünk szavazni. 1 db internetelőfizetéshez 1 db publikus ip cím tartozik, vagyis a jelenlegi megoldás háztartásonként/intézményenként/telefonszámonként 1 db szavazást tesz lehetővé.

[totalpoll id=”282890″]

1. PLATÁNFA – Horváth Zsolt
Úgy tartja a közmondás vigyázz, mert a falnak is füle van. De ez a fa még többet tudna elmondani nekünk az elmúlt évtizedek életképéről, eseményeiről. Cibakháza központjában 1960-as években kapott helyet. Azóta generációk ápolták így az évek alatt cseperedett, terebélyesedett.

Gyerekkorom óta jól ismerjük egymást ezért esett rá választásom. Gyakran másztam fel rá és beszéltünk alatta a barátokkal iskolából hazafelé.

Méltó lehet ahhoz, hogy Cibakháza fája legyen!


2. GESZTENYEFA – Kerepesiné Gombos Ágnes
A gesztenyefa a Szabadság téren található. Gesztenyefasor díszíti az út szélét, melyek közül több fa idén kétszer is megörvendeztette szép virágaival az arra járókat. Tavasszal gyönyörű virágba borult, ősszel pedig a kész termések mellett a fa egyik oldala újra virágokat hozott. Különlegessége mellett, roppant jó szórakozást nyújt a gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt a termések őszi gyűjtögetése.

3. KŐRISFA – Kerepesiné Gombos Ágnes
Az egyik jelölésem, melyből egy helyen kettő is található, egy hatalmas kőrisfa, mely kora nyártól kezdve egészen az ősz közepéig csodálatos látványt és nem mellesleg árnyékot nyújt az kiérkező gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a cibakházi Szabadság téri játszótéren. Lombkoronája szinte az egész játszóteret lefedi, törzsének körkerülete kb. 275 cm, magassága 12-15 m lehet.

4. FŰZFA – Nyemcsokné Balázs Zsuzsanna
Szeretném jelölni az év fája díjra a közvetlen szomszédságomban lévő 3 gyönyörű fűzfát. Még az előző tulaj ültette a fákat, amikbe beleszerettem. Rengeteg közük van ahhoz, hogy miért pont ezt a házat vettük meg. Az Öregszőlő I. Út 134.-es számú ingatlan melletti önkormányzati területen vannak a fák.

Sajnos azóta a területet valamelyest elcsúnyítja a szenyvízátemelő, és veszélybe is kerültek ezek a fák a csatornahálózat kiépítésekor, de hála az égnek, nem bántottak őket.

Minden nap gyönyörködök bennük, és igyekszünk a környezetüket is szépen tartani. A gyermekeim imádnak azon a területen játszani. Én pedig akárhányszor kinézek az ablakon csodálatos látványban van részem.

5. PIPAFA – Kulik Imre
1991 februárjában bevonultunk katonának Kiskunhalasra, ahol Kiss Zoltán hadnagy parancsnoksága alá kerültünk. Több megszűnt laktanya Kiskunhalasra lett vezényelve, így a társaság színes egyéniségei a szélrózsa minden irányából érkeztek. Sok szép közös katona emlék és egy a szekrény alján porosodó megtalált opsit arra sarkalta Bárkai Zsoltot, hogy 2012-ben Gyomaendrődön a leszerelés 20. évfordulója alkalmából megszervezze az első katona találkozót. Szívszorító élmény volt újra látni azt a sok régi arcot. Hála a szervezők gyöngyének Lovas Jánosnak ezt a találkozót azóta többször is meg tudtuk ismételni. 2022 tavaszán Cibakháza „díszpolgára” látta vendégül ezúttal maroknyi csapatunkat cibakházi vityillójában a 30 éves katona találkozó megünneplése alkalmából. János csodálatos vendégszeretete, a helyiek szívélyes fogadtatása és a festői környezet tökéletes helyszínnek bizonyult. A több napos megemlékezés második reggelén a kezünkbe akadt a Cibaki hírek újság. A fa ültetés természetesen Langó Úr ötlete volt, mellyel egy részről méltó emléket állítottunk a 30 éves katona találkozónak, más részről Cibakháza nagyközség növényvilágához is sikerült egy piciny morzsával hozzájárulnunk. A képen az ünneplő bakák láthatóak a fa ültetését követően. A fa a Holt Tisza partján kapott helyet. Fajtáját tekintve „Cibakházi” Pipafa. Régen, hangagyökér híján pipát faragtak ebből a típusú fából a helyi öregek.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Facsemetéket kapott ajándékba a település
Közérdekű
Szavazz hazánk legszebb erdejére!
Települési hírek
Fotópályázat szavazás
Települési hírek
Cibakháza Fája 2022
Kultúra
Év fája versenyek
Kultúra
Az év fája 2022

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség