Fotó: Füstös Gábor
2022. augusztus 31.

Beruházások Cibakházán

Az önkormányzat értékelte a folyamatban lévő önkormányzati beruházásokat. Ennek keretében a képviselő-testület beszámoltatta a kivitelezőt és a műszaki ellenőrt.

Településünkön jelenleg három beruházáson dolgoznak. 7 utca kap zúzottkő borítást, folyamatban van a bölcsőde felújítása, és rövidesen elkészül a polgármesteri hivatal fűtésének a korszerűsítése.

Ahogyan korábban is írtunk róla, az önkormányzat által a Magyar Falu Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően a Huba, Kont, Dózsa György, Vécsey, Görgey, Rákosi Szidi és a Tompa utca zúzottkő borítású útalapot kap.  Az önkormányzat felé néhány bejelentés, kérdés is érkezett az útfelújítással kapcsolatban. A kivitelezőtől és a műszaki ellenőrtől az összes felmerült kérdésre megnyugtató választ kaptunk. Az útalap több rétegből áll össze, a rétegekben geotextília, betontörmelék van, a felső borítás pedig 5 cm vastagságú 0.20-as zúzottkő lesz. Az útalaphoz 1000 tonna darált betonra volt szükség. Az először beszerzett 500 tonna darált beton jelentős mennyiségben tartalmazott olyan anyagokat, amiket el kellett távolítani, mert nem kerülhetett bele az útalapba. Ezt a kivitelező megreklamálta a beszállítónál, mert jelentős többletmunkát okozott, hogy két helyszínen is ki kellett válogatniuk a betontörmelékből az idegen anyagokat (ezeket később összeszedték és elszállították). A maradék 500 tonna betontörmeléket már új beszállítótól hozták, ami már megfelelő volt. A terepbejárás során láthattuk, hogy milyen munkálatok vannak még hátra, a lakosság problémáit hogyan fogják megoldani. Az utak jelenleg 70%-os készültségi fokon állnak, még hátra van az útpadkák kialakítása, a csatornaaknák ellenőrzése, szintezése, néhány helyen az utak összekapcsolása. Az útalapok várhatóan szeptember 10-15. között lesznek készen. A bejárás során mind a testület tagjai, mind pedig mi örömmel láttuk, hogy megoldhatatlan, kezelhetetlen probléma nem maradt. Természetesen mindennemű bejelentést továbbra is várunk, mert meggyőződésünk, hogy a megoldás felé nem a közösségi médiában közzétett negatív tartalmú bejegyzés, hanem a párbeszéden alapuló megegyezés vezet. Jó hír a lakosság számára, tekintettel arra, hogy a beruházás támogatásból valósul meg, ezért a lakosságnak hozzájárulást nem kell fizetni.

A bölcsődével kapcsolatosan a kivitelezést eddig hátráltató  problémák (vontatott anyagbeszerzés, feltárt pince és más ismeretlen üregek, a szerkezet több helyen is szükséges megerősítése) elhárításra kerültek, az üregeket feltöltötték, a szerkezetet stabilizálták. Jelenleg a tetőszerkezet építése folyik. Az önkormányzat felhívta a kivitelező figyelmét a közelgő befejezési határidő betartására. A közelmúltban megtartott pályázati koordinációs értekezleten, amin az önkormányzaton kívül a kivitelező, a műszaki ellenőr és a JNSZ Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. képviselője is részt vett, azt a tájékoztatást kaptuk a kivitelező képviselőjétől, hogy a munkát várhatóan határidőre befejezik.

A polgármesteri hivatal fűtési rendszerének felújítási munkálatai befejeződtek, a beruházás eredményeképpen az elsődleges fűtést biztosító fa tüzelésű kazán mellett az új gázkazánnak és az új radiátoroknak köszönhetően egy sokkal energiatakarékosabb, jobb hatásfokkal működő fűtése lesz az épületnek.

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2023.május 8.
Bölcsődenyitogató
2023. május 12.-én pénteken, 9.00-11.30.- óráig nyílt napot tartunk a cibakházi Bölcsődében.
2023.február 14.
Miért pont a Kispusztai út?
Érdekes hullámokat vetett a Kispusztai út rekonstrukciójára nyert pályázatról szóló beszámolónk.
2023.február 9.
Valentin-napi foglalkozás a bölcsiben
Valentin-napi foglalkozásokat tartottak a bölcsődében.
2023.február 5.
Sikeres útfelújítási pályázat
Közel 300 milliós támogatást nyertünk a Kispusztai út felújítására.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!