2023. február 17.

Esküvők az anyakönyvvezető szemével

Kiss Erzsébet Eliza, Tiszainoka polgármestere mesélt az esküvők hangulatáról.

„2008 óta végzem az anyakönyvvezetői teendők közül a házasságkötéseket. Polgármesterként vezettem először esküvőt, mert a tisztségben engedélyezett volt a szertartás vezetése. Később anyakönyvvezetői szakvizsgát tettem és így látom el ezt a szép és nemes feladatot.

2009-ben, karácsony előtt tartottam az első esküvőt. Az első szertartás nagyon emlékezetes volt, hiszen előtte még soha nem csináltam ilyet. Nagyon izgultam, szerettem volna tökéletes szertartást vezetni. Kedves családi esemény volt, az akkori lehetőségeket és az adottságokat maximálisan kihasználva. Azóta persze már sok minden változott én is sokat tanultam és a mögöttem álló közel 170 szertartás már elég nagy gyakorlatot jelent.

A polgármesteri munkám mellett az esküvői szertartások vezetését szeretem a legjobban, hiszen az emberek életének az egyik legbensőségesebb, legmeghittebb pillanatait élhetjük velük együtt át. Számomra nincs két egyforma esküvő, mindenkié egyénre szabott. Az egyedi jelleget az adja, hogy a szertartás előtt igyekszem alaposan megismerni a párok életét, annak jelentősebb állomásait, a kapcsolatukat a megismerkedéstől a házasságkötés pillanatáig. A kellő információ birtokában személyre szabott tud lenni a szertartás, ahol külön tudom így őket megszólítani, ezáltal a szertartás menetébe bevonni.

A legemlékezetesebb esküvőm a Tiszán, egy sétahajó fedélzetén történt, ahol a pár gyermeke engedte le horgászboton lévő horgon a gyűrűket. Ezt a pár nem tudta, nagyon mélyen meghatotta őket, és velük együtt én is átéltem ezt a különleges hangulatot.

Mivel sok párt láttam egybekelni, azt ma már biztosan meg tudom állapítani, hogy igaz, mély szerelemből kötnek-e házasságot.

Elkötelezettje vagyok az esküvőknek, nem tudok nemet mondani, a hozzám forduló pároknak kivétel nélkül megtartom a szertartást. Érdekesség, hogy az esküvőimnek kb. 80 %-a nem tiszainokai lakosoké. Az ország minden részéről szívesen jönnek hozzám, de volt már több külföldön élő pár is, aki hallomás útján engem választott. A legszebb érzés az, amikor az általam összeadott pár éveken keresztül értesít minden fontosabb eseményről, ami velük történik, leginkább a gyermekeik születéséről.”

 

Cikkek hasonló témában:

2023.február 28.
Nagy Igen Hét támogatói
Mindenkinek köszönjük a támogatást!
2023.február 24.
Rólunk írták
Köszönjük a pozitív visszajelzéseket.
2023.február 20.
Házasságkötés a Nagy Igen Hetében
A "Nagy Igen Hét" rendezvénysorozatunk hetében házasságot kötöttek.
2023.február 18.
Nagy Igen Hét Zárórendezvény (frissítve)
Készülünk a Nagy Igen Hét Zárórendezvényére.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!