Üdvözöljük!

Ma 2024. July 22. Monday Magdolna névnap van.
Települési hírek
Esküvők az anyakönyvvezető szemével
Kiss Erzsébet Eliza, Tiszainoka polgármestere mesélt az esküvők hangulatáról.

„2008 óta végzem az anyakönyvvezetői teendők közül a házasságkötéseket. Polgármesterként vezettem először esküvőt, mert a tisztségben engedélyezett volt a szertartás vezetése. Később anyakönyvvezetői szakvizsgát tettem és így látom el ezt a szép és nemes feladatot.

2009-ben, karácsony előtt tartottam az első esküvőt. Az első szertartás nagyon emlékezetes volt, hiszen előtte még soha nem csináltam ilyet. Nagyon izgultam, szerettem volna tökéletes szertartást vezetni. Kedves családi esemény volt, az akkori lehetőségeket és az adottságokat maximálisan kihasználva. Azóta persze már sok minden változott én is sokat tanultam és a mögöttem álló közel 170 szertartás már elég nagy gyakorlatot jelent.

A polgármesteri munkám mellett az esküvői szertartások vezetését szeretem a legjobban, hiszen az emberek életének az egyik legbensőségesebb, legmeghittebb pillanatait élhetjük velük együtt át. Számomra nincs két egyforma esküvő, mindenkié egyénre szabott. Az egyedi jelleget az adja, hogy a szertartás előtt igyekszem alaposan megismerni a párok életét, annak jelentősebb állomásait, a kapcsolatukat a megismerkedéstől a házasságkötés pillanatáig. A kellő információ birtokában személyre szabott tud lenni a szertartás, ahol külön tudom így őket megszólítani, ezáltal a szertartás menetébe bevonni.

A legemlékezetesebb esküvőm a Tiszán, egy sétahajó fedélzetén történt, ahol a pár gyermeke engedte le horgászboton lévő horgon a gyűrűket. Ezt a pár nem tudta, nagyon mélyen meghatotta őket, és velük együtt én is átéltem ezt a különleges hangulatot.

Mivel sok párt láttam egybekelni, azt ma már biztosan meg tudom állapítani, hogy igaz, mély szerelemből kötnek-e házasságot.

Elkötelezettje vagyok az esküvőknek, nem tudok nemet mondani, a hozzám forduló pároknak kivétel nélkül megtartom a szertartást. Érdekesség, hogy az esküvőimnek kb. 80 %-a nem tiszainokai lakosoké. Az ország minden részéről szívesen jönnek hozzám, de volt már több külföldön élő pár is, aki hallomás útján engem választott. A legszebb érzés az, amikor az általam összeadott pár éveken keresztül értesít minden fontosabb eseményről, ami velük történik, leginkább a gyermekeik születéséről.”

 

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Nagy Igen Hét támogatói
Települési hírek
Rólunk írták
Kultúra
Házasságkötés a Nagy Igen Hetében
Települési hírek
Nagy Igen Hét Zárórendezvény (frissítve)
Települési hírek
Házassági évfordulók a Nádasban
Települési hírek
Esküvők az anyakönyvvezető szemével
Települési hírek
Kihirdetjük a nyertest
Települési hírek
Újabb neves támogató szállt be a „Nagy Igen Hét” zárórendezvényébe
Települési hírek
20 éven át esküvő
Települési hírek
NAGY IGEN HÉT - Zárórendezvény

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség