Üdvözöljük!

Ma 2024. May 25. Saturday Orbán névnap van.
Települési hírek
Fejlesztések útján

Egyre többen figyelnek fel az Önkormányzat holtággal kapcsolatos fejlesztési törekvéseire. A holtág Cibakháza olyan természeti erőforrása, amelynek sok szempontból is indokolt a fejlesztése, hiszen itt vannak még olyan kihasználatlan, vagy csak kevéssé kihasznált lehetőségek, amelyek a település erőteljesebb fejlődését is magukkal hozhatják.

A tavalyi évben az Önkormányzat megrendelésére két olyan tanulmány is készült, amely a holtág és a település turisztikai lehetőségeit mérte fel, és a turizmus fejlesztésének esélyeit elemezte. Mindkét tanulmánynak hasonló volt a végkövetkeztetése, a holtágból kiindulva lehet és érdemes turisztikai fejlesztésekben gondolkodni.

Az egyik tanulmány a település komplex turizmusfejlesztési stratégiája, amely a lehetséges turisztikai formákat elemezte, kiemelve azokat, amelyeknek komoly meglévő alapjai vannak (pl. helyi bortermelésre épülő gasztroturizmus, holtágra épülő horgászturizmus).

Mivel a horgászat vonatkozásában sok kérdést nehéz vagy szinte lehetetlen év közben módosítani, új, a turizmus szempontjából is szükséges döntéseket előre kellett venni. Ilyen döntés volt például az azóta sokak által megismert új horgászrend. Igyekeztünk olyan szabályokat hozni, amelyek kevéssé sértik a helyi horgászok érdekeit, de fokozottan védik a halállománynak azt a részét, amely a hátterét jelentheti egy erős horgászturizmusnak. Persze tudjuk, nem lehet olyan horgászrendet csinálni, amely mindenkinek megfelel, és a horgászok többsége a saját szubjektív nézőpontja szerint talált benne feleslegesnek vélt korlátozásokat vagy éppen bosszantónak tűnő lazításokat, de egy betartható és betartatható, a halállományt is védő, ugyanakkor a horgászokat csak a szükséges mértékben korlátozó horgászrend összeállítása nem egyszerű. Lehet, hogy követtünk el hibákat, de azokban a kérdésekben, ahol szükséges volt, ezeket igyekeztünk gyorsan korrigálni, mint például a harcsa felszíni horgászatához alkalmazható behúzás kérdésében.

A horgászturizmus fejlesztéséhez szükségesek lesznek a csónakok kikötésére szolgáló partszakaszok, szálláshelyek, horgászvezetők. Az ezekkel kapcsolatos előkészítő munka folyamatban van, és a jövőben minden eredményről igyekszünk majd időben beszámolni.

Célul tűztük ki, hogy a településen olyan turizmust fejlesszünk, amelynek az előnyei nagyobbak az előforduló negatív hatásoknál. Mindez azonban csak megfelelő összefogással valósítható meg, hiszen az önkormányzatnak nincs lehetősége arra, hogy a fejlesztések minden mozzanatában kivitelezőként vegyen részt. Település szerte szálláshelyekre lesz például szükség, reméljük, hogy ezeket a lakosság (vállalkozói réteg) alakítja majd ki, mert lát fantáziát és lehetőséget a turizmus fejlesztésében.

Közös munkának igyekszünk tehát letenni az alapjait, és várjuk, reméljük, hogy minél többen csatlakoznak ehhez a munkához.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. MÁJUS 24.
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. MÁJUS 21.
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS TERVEZETT ÁRAMSZÜNETRŐL 2024.06.12 és 2024.07.04.
Települési hírek
Hírközlési optikai hálózat fejesztés
KözérdekűTelepülési hírek
A jövő héten kezdődhet a részvételi költségvetés lakossági szavazása
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. MÁJUS 14.
Települési hírek
Megkezdődtek a kátyúzási munkálatok
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. május 13.
Települési hírek
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Közérdekű
Állásbörze Kunszentmártonban

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség