Fotó: Internet
2022. december 3.

Folyamatos a szociális tűzifával kapcsolatos kérelmek elbírálása

Február 15-ig minden jogosult meg fogja kapni a szociális tűzifát.

Cibakháza 9.867.900 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kapott a Belügyminisztériumtól, melyet 444 erdei m3 keménylombos tűzifavásárlásra használhat fel.

A szociális célú tűzifa megállapítása iránti kérelmet 2022. november 30. napjáig lehetett benyújtani. A kérelmek elbírálásáról a Pénzügyi, Szociális és Településüzemeltetési Bizottság 2023. február 15. napjáig dönt.

A tűzifát az önkormányzat a NEFAG Nagykunsági, Erdészeti és Faipari Zrt-től vásárolta meg. A NEFAG Zrt. eddig 200 m3 tűzifát tudott Cibakházára leszállítani.

Az elbírálás és a tűzifa kiosztás – a kapacitások függvényében – folyamatosan történik.

Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a tűzifa nem idegenítő el, másnak nem adható át, azt kizárólag saját célra használhatja fel a jogosult.  Az önkormányzat ellenőrizni fogja, hogy a kérelmező Cibakházán bejelentett állandó lakóhelyén vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, és a lakása fával fűthető-e, valamint az átvett tűzifa az ingatlana területén fellelhető-e.

Amennyiben a kérelmező a rendelet alapján részére biztosított tűzfát értékesítette, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem a jogosult igényelte és kapta, az ingyenesen biztosított tűzifa esetében 17.500 Ft/m3 + áfa, valamint a szállítás költségének visszafizetésére lesz kötelezve és ezzel kizárja magát a következő évekre való tűzifa jogosultságból.

Cikkek hasonló témában:

2022.december 3.
Szociális célú tűzifa
Folyamatos az igények elbírálása és a tűzifa kiosztása.
2022.november 7.
Szociális célú tűzifa támogatás
Információk a szociális célú tűzifa támogatásról.
2022.október 25.
Új közlemény jelent meg
Szociális tűzifa támogatásról közlemény jelent meg.
2022.október 25.
Szociális tűzifa támogatás
A kérelmet 2022. november 2-tól 2022. november 30-ig lehet benyújtani.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!