Fotó: Internet
2022. november 7.

Ivóvízminőség – javító program Cibakházán

Megkezdődhet az ivóvízminőség - javító program Cibakházán.

Hegyes Zoltán polgármester Jászszentandráson 2022. november 4-én aláírta az ivóvízminőség-javító programról szóló megállapodást. A megállapodás 7 település (Jászszentandrás, Tápiószőlős, Kengyel, Nagykőrös, Tiszafüred, Csemő és Cibakháza), és a KE-VÍZ 21 Építőipari zártkörűen működő Részvénytársaság, a Szatmár Aqua Építőipari Fővállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság között jött létre. A szerződéses ár: 8 milliárd 974 millió 818 ezer Ft + áfa, ebből a Cibakházát érintő rész 1 milliárd 93 millió 901 ezer Ft + áfa.

Az ivóvízminőség javító program keretében Cibakházán a vízműtelepen a meglévő épületet 69 m2-rel kibővítik, és ebbe kerül telepítésre egy 35 m3/h kapacitású komplex vízkezelési technológia gáztalanítással, vas-, mangán és ammónium eltávolítással. A vízműtelepen kiépítésre kerül az új infrastruktúra – bekötőút, szennyvízelvezetés, hulladékvíz elvezetés, elektromos energiaellátás, gázellátás. A meglévő gépészeti berendezések helyett újak kerülnek beépítésre, új irányítástechnika kerül installálásra. A projekt keretében a meglévő helyett egy új 100 m3-es víztorony épül meg, 1230 fm NA80 és 570 fm NA150 ivóvíz nyomóvezeték hálózatrekonstrukció valósul meg, és vízvezetékcsövekben 37.962 fm-en hálózattisztítás lesz.

A projekt befejezését követően amellett, hogy minden tekintetben megfelelő ivóvíz kerül biztosításra a nyári megnövekedett vízigény biztosítása is zavartalanuk fog történni.

További információ a közleményeink között itt olvasható.

Cikkek hasonló témában:

2022.december 2.
Közép- és Kelet-Magyarországi ivóvízminőségjavító program
KEHOP-2.1.3-15-2016-00020 azonosító számú, „Közép- és Kelet-Magyarországi ivóvízminőségjavító program 1. (KKMO 1)”
2022.december 2.
Ivóvízminőség-javító program Cibakháza
Közép- és Kelet-Magyarországi ivóvízminőségjavító program Cibakházán.
2022.november 7.
Ivóvízminőség-javító program
Megkezdődhet az ivóvízminőség-javító program Cibakházán.
2022.szeptember 9.
Villámkérdés – Átadja-e Cibakháza a vízközmű vagyont?
Augusztus 31-ig kellett nyilatkozniuk az önkormányzatoknak, hogy átadják-e térítésmentesen az Államnak a tulajdonukat képező vízközmű vagyont.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!