Fotó: Művelődési Ház
2022. november 4.

Két évtized a pályán

Október 20-án volt 20 éve, hogy polgármesterünk politikai pályára lépett.

2002 októberében megtartott választásokon egy új képviselő került a cibakházai képviselő‑testületbe. Dr. Őze Sándor, az akkor megválasztott polgármester némi tapasztalatszerzési időszak után 2003-ban alpolgármesternek jelölte, ezt a testület megszavazta. 2006-ban a következő ciklust már megválasztott polgármesterként kezdi, és a település bizalmából a mai napig irányítja Cibakházát.
Hegyes Zoltánnal készítettünk egy villáminterjút erről a 20 évről.

 

Melyik volt a legjobb, legeredményesebb éve a két évtizednek?

Nem egyszerű a kérdés, de a választ egyértelműen az időszak elején kell keresni. Több élet volt a településen akkoriban, több rendezvényünk volt, talán a mozgásterünk is nagyobb volt egy kicsit. Aztán a 2008-ban kezdődő gazdasági válság kicsit összekuszálta a szálakat, pénzügyileg sokkal nehezebb lett, több mai problémánk is a válság idején, vagy az azt követő években gyökerezik. Ha konkrét évet kell mondanom, talán 2006-ot jelölném meg. Máig a település egyik legnagyobb sikerének tartom, hogy meg tudtuk szerezni az önkormányzat részére a holtág tulajdonjogát.

És melyik volt a legnehezebb?

Erre egyszerű a válasz, bár kicsit kilóg a 20 évből, az előttünk álló 21. ígérkezik a legnehezebbnek. Annak ellenére, hogy 2019-ben ez a ciklus az eddigiek közül a legkönnyebbnek látszott. Pályázatokat nyertünk, komoly fejlesztésekbe kezdtünk. Egyre nagyobb figyelmet tudtunk fordítani a turizmusra, mert a testületi tagokkal együtt meggyőződésünk, hogy ez jelenthet előrelépést a településnek.
Aztán idén a háború, az infláció, az önkormányzat költségeinek a hirtelen megugrása nagyon nehéz helyzetet teremtett. De ennek ellenére igyekszünk mindent megvalósítani, amit elterveztünk. Az elmúlt 20 év megedzett, voltunk már nehéz helyzetben, azt is megoldottuk. Ez a mostani sem foghat ki rajtunk.

Köszönöm a beszélgetést!

Cikkek hasonló témában:

2022.augusztus 24.
Jegyzet
Elhangzott az augusztus 20-ai ünnepi megemlékezésen.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!