Fotó: Sárai Kitti
2022. július 13.

Leendő háziorvosunk bemutatkozik

Augusztus 1-től munkába áll az új cibakházi háziorvosunk

Megkértük Dr. Kovács Marianna belgyógyász szakorvost, leendő háziorvosunkat, hogy egy pár mondatban mutatkozzon be nekünk.

„2016-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen Budapesten, ahol általános orvosi diplomát szereztem, majd 2016 szeptemberében a Gyulai Pándy Kálmán kórházba kezdtem a sürgősségin dolgozni, de fél év munka után, családi okokból visszaköltöztem Szolnokra. 2017 februárjában Szolnokon a sürgősségin dolgoztam, közben elcsábítottak a belgyógyászatra, ahol 2017 márciusától egészen 2020 januárjáig dolgoztam, angiológia profilú belgyógyászati osztályon. A belgyógyász szakvizsgához, gyakorlatokat kellett elvégezni, így Nephrológiai osztályon 2020 januárjától egészen 2022 májusig ott tevékenykedtem, emellett a Dialízis Központban is dolgoztam másodállásban. Mikor bejött a covid helyzet, 2021 novemberében szakvizsgáztam belgyógyászatból, november 17- én volt a vizsga, de már másnap szóltak november 18-án, hogy munkába állhatok, a covid osztályon egészen májusig dolgoztam, még fel nem mondtam.”

A doktornő elmondása szerint félig meddig ismeri Cibakházát, illetve az itt lakókat, hisz már 2014 óta ügyelt a környéken Tiszaföldváron, Martfűn, Szolnokon, illetve Abonyba. Az egyetemi évek alatt 2013-2014 között mentősként is dolgozott. Régóta játszott már a gondolattal, hogy háziorvosként áll majd munkába, amit nagyon lelkesen vár, minden újdonság érdekli és reméli, hogy gyorsan belerázódik az új munkába. A doktornő szeret sütni, főzni, a szívéhez pedig közel állnak az állatok. A fő profilja a diabetológia, a továbbiakban pedig szeretné megcsinálni a háziorvosi szakvizsgát, így 3 szakvizsgával úgy érzené több rálátása lesz a munkára.

A doktornőt szeretettel köszöntjük és jó munkát kívánunk neki!

Cikkek hasonló témában:

2022.november 30.
Orvosi kitüntetés
Címzetes főorvosi kinevezéseket adtak át a megyeházán.
2022.november 28.
Tájékoztatás rendelési időről
2022. december 1-től Cibakháza II. számú háziorvosi körzetének megváltozik a rendelési ideje.
2022.november 28.
Egy nap szünet az orvosi rendelőben
A mai napon az I. számú háziorvosi körzet rendelése szünetel.
2022.november 8.
Orvosi rendelő tájékoztató
A II-es számú körzet orvosi rendelő tájékoztatása.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!