Meghódított sziget
A Tisza alacsony vízállása miatt előbukkanó szigetet Cibakházához csatoltuk!

2022. július 7-én 14.30 órakor bevonultunk a szigetre és elfoglaltuk. Hegyes Zoltán polgármester kitűzte Cibakháza zászlaját, ezzel is jelezve településünk teljes körű fennhatóságát a sziget felett. A sziget területe a Tisza vízállásának függvényében változó, a jelenlegi vízszint mellett (Szolnok -280 cm) nagyjából 7500 m². Érdemes megjegyezni, hogy a sziget most a legnagyobb, mert ennyire kis vizet eddig nem mértek Szolnoknál. További apadás esetén a sziget területe növekedhet, ez a plusz terület automatikusan Cibakházához fog tartozni.

Azzal, hogy a sziget cibaki területté vált, érvénybe léptek a Holt-Tisza esetében lakossági szavazással is megerősített szabályok, miszerint a keletkező szemetét mindenki köteles elszállítani.

A sziget elfoglalása során a szigetet és az odavezető utat az elszórt szeméttől megtisztítottuk, és minden arra járó figyelmét szeretnénk nyomatékosan felhívni, hogy ne szemeteljen.

Reméljük, tudunk együtt vigyázni erre a nem mindennapi látványosságra!

Frissítés:

Péntek reggelre a Tisza ismét rekordot döntött, Szolnoknál 8.00 órakor -281 cm volt a vízállás, ez azt is jelenti, hogy a szigetünk területe valamelyest nőtt.

Füstös Gábor
Galéria
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.