Meghosszabbították a fűtéstámogatási kérelmek beadási határidejét
2021. december 10-én 12:00 óráig még lehet kérelmet benyújtani az egyszeri fűtéstámogatás iránt.

Tisztelt Ügyfelünk!

 Tájékoztatjuk, hogy a képviselő-testület tegnapi döntése alapján 2021. december 10-én (péntek) 12:00 óráig még lehet kérelmet benyújtani az egyszeri fűtéstámogatás iránt.

 A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet 2021. december 7-én történt módosítása értelmében az egyszeri fűtéstámogatás iránti kérelmet 2021. december 10-én (péntek) 12:00 óráig lehet benyújtani.

 A rendelet szerint egyszeri fűtési támogatásban részesíthető:

  • a Cibakházán életvitelszerűen élő, és lakcímmel rendelkező szociálisan rászoruló kérelmező.
  • Az egyszeri fűtéstámogatás ingatlanonként komfort nélküli (legalább 12 m2-­t meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel, továbbá a lakáson kívül WC (árnyékszék) használatával és egyedi fűtési móddal rendelkezik, valamint a vízfelvétel lehetősége biztosított), vagy annál magasabb komfort fokozatúnak megfelelő lakásra, egy személynek biztosított támogatás, melyet évente egy alkalommal lehet megállapítani, a háztartásban élő személyek számától függetlenül.
  • Nem jogosult az egyszeri fűtéstámogatásra a jogcímnélküli lakáshasználó és az a kérelmező, akinek az önkormányzat szociális tüzelőanyagot (tűzifát) biztosít.
  • A támogatás feltétele, hogy kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem ne haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a tízszeresét (jelenleg 285 000 Ft/hó).
  • Az egyszeri fűtéstámogatás összege 15 000 Ft, melytől a döntésre jogosult mérlegelési jogkörében eltérhet.
  • A támogatás megállapítása iránti kérelmet a következő (letölthető) formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell az igénylő és a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozók jövedelmi helyzetével kapcsolatos igazolásokat.

Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal

LETÖLTHETŐ KÉRELEM NYOMTATVÁNY:
>KÉRELEM EGYSZERI FŰTÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ<

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.