Üdvözöljük!

Ma 2024. April 12. Friday Gyula névnap van.
Települési hírek
Megkezdődött Boldog István és társai büntetőügyének a tárgyalása
Cibakháza polgármesterét 2023. február 3-i tárgyaláson tanúként hallgatta ki a Bíróság.

A Fővárosi Törvényszék hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt Boldog István és társai ellen indított büntetőügyben kitűzött tanúként hallgatta ki Cibakháza polgármesterét. Arra kértük Hegyes Zoltán polgármestert, hogy tájékoztassa olvasóinkat a tárgyaláson elhangzottakról.

Magát az ügyet nem kell bemutatnom, hiszen erről évek óta cikkezik a sajtó, főként az ellenzéki lapok és hírportálok. Két évvel ezelőtt, amikor az ügyben nyomozás indult, a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta az érintett települések mellett a választókerülethez tartozó nagyobb települések polgármestereit is. A kihallgatás során tisztázódott, hogy a vesztegetési ügyben Cibakháza Önkormányzata nem érintett. A pénteki tárgyaláson a Bíróság ezen polgármesteri vallomások bírósági tárgyalását kezdte meg.

A bíróság a TOP pályázatok döntési rendjével kapcsolatban tett fel kérdéseket, valamint az előkészítő szakasz megbeszélései, tárgyalásai részleteiről kérdeztek. Elsősorban ügyészi kérdések voltak arról is, hogy ugyan Cibakháza nem érintett a korrupciós ügyben, de egyes gyanúsítottak részéről került-e sor ilyen értelmű megkeresésre. Mivel semmi takargatni valóm nincs, ezért a bírónő és az ügyész minden kérdésére válaszoltam.

Visszatérve az ügyész kérdésére, érkezett Önhöz korrupciós megkeresés?

Voltak olyan megbeszélések, ahol elhangzottak olyan kétértelmű kijelentések, amelyeket ilyen módon is lehet értelmezni. Az érintettek a Bíróságon reagáltak az általam elmondottakra, azt másként értelmezték és arra másként emlékeznek. Én nem szoktam a megbeszéléseimről hangfelvételt készíteni, mert azt gerinctelen dolognak tartom, így viszont az általam elmondottakat nem tudom alátámasztani.

Mit gondol miért az Ön kihallgatásával kezdte a polgármesterek meghallgatását a bíróság?

Elképzelhető az én kihallgatásomat a Bíróság egyfajta „bemelegítő edzésnek” szánta a keményebb tanúkihallgatások előtt. A polgármesterek kihallgatása a következő hetekben folytatódni fog.

Köszönjük a tájékoztatást.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség