2023. február 5.

Megkezdődött Boldog István és társai büntetőügyének a tárgyalása

Cibakháza polgármesterét 2023. február 3-i tárgyaláson tanúként hallgatta ki a Bíróság.

A Fővárosi Törvényszék hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt Boldog István és társai ellen indított büntetőügyben kitűzött tanúként hallgatta ki Cibakháza polgármesterét. Arra kértük Hegyes Zoltán polgármestert, hogy tájékoztassa olvasóinkat a tárgyaláson elhangzottakról.

Magát az ügyet nem kell bemutatnom, hiszen erről évek óta cikkezik a sajtó, főként az ellenzéki lapok és hírportálok. Két évvel ezelőtt, amikor az ügyben nyomozás indult, a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta az érintett települések mellett a választókerülethez tartozó nagyobb települések polgármestereit is. A kihallgatás során tisztázódott, hogy a vesztegetési ügyben Cibakháza Önkormányzata nem érintett. A pénteki tárgyaláson a Bíróság ezen polgármesteri vallomások bírósági tárgyalását kezdte meg.

A bíróság a TOP pályázatok döntési rendjével kapcsolatban tett fel kérdéseket, valamint az előkészítő szakasz megbeszélései, tárgyalásai részleteiről kérdeztek. Elsősorban ügyészi kérdések voltak arról is, hogy ugyan Cibakháza nem érintett a korrupciós ügyben, de egyes gyanúsítottak részéről került-e sor ilyen értelmű megkeresésre. Mivel semmi takargatni valóm nincs, ezért a bírónő és az ügyész minden kérdésére válaszoltam.

Visszatérve az ügyész kérdésére, érkezett Önhöz korrupciós megkeresés?

Voltak olyan megbeszélések, ahol elhangzottak olyan kétértelmű kijelentések, amelyeket ilyen módon is lehet értelmezni. Az érintettek a Bíróságon reagáltak az általam elmondottakra, azt másként értelmezték és arra másként emlékeznek. Én nem szoktam a megbeszéléseimről hangfelvételt készíteni, mert azt gerinctelen dolognak tartom, így viszont az általam elmondottakat nem tudom alátámasztani.

Mit gondol miért az Ön kihallgatásával kezdte a polgármesterek meghallgatását a bíróság?

Elképzelhető az én kihallgatásomat a Bíróság egyfajta „bemelegítő edzésnek” szánta a keményebb tanúkihallgatások előtt. A polgármesterek kihallgatása a következő hetekben folytatódni fog.

Köszönjük a tájékoztatást.

Cikkek hasonló témában:

Nem található kapcsolódó cikk

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!