2022. november 4.

Minden út a cibaki vásárba vezet

Az országos kirakodóvásár megtartására pályázatot nyújtott be a Cibakházáért Egyesület.

Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program 2023.
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.
Közösségi környezet kollégium – Vegyes támogatás 2023.

Az értékmegőrző, gyűjtő- és továbbadó feladatban, kiemelt szerepet kapnak Cibakházán az Önkormányzat és a Művelődési Ház mellett, a hagyományaikat ismerő és tisztelő civil felnőtt és ifjúsági közösségek, így a Cibakházáért Egyesület is.  Fontosnak tartjuk a néphagyományok, különösen Cibakházára és környékére vonatkozó épített, tárgyi, szellemi örökségünk, és az azokban felmutatható nemzeti és kulturális értékek megőrzését és népszerűsítését. A helyi értékeink feltárásának és megőrzésének fontossága és folyamatossága, az itt és a környékben élőkben, a lokálpatriotizmusra hívja fel a figyelmet.

Immár közös feladatunk, hogy értékeinket a jövőben is megtalálhassuk saját, természetes közegükben, azokon a tájakon, azokban a közösségekben, ahol születtek, és azt megőrizzük, továbbadjuk a felnövekvő generáció számára. E törekvésünk fontos eleme a 190 éves vásár hagyományainak megtartása, régi-új köntösbe öltöztetve, régi fényében megszervezni.

A hagyományos, kézzel készült termékek iránt a kereslet a tömeggyártásban készülő fogyasztási és tartós cikkeink mellett mára megerősödött, szűkebb és tágabb környezetünkben is egyre több kistermelő, őstermelő, népi míves igényli a vásárok megtartását, velük együtt az igényes, minőségi, “lelkes” tárgyakra vágyó vásárló is.

Együttműködő és tanácsadó partnerünk a Túri Vásár csapata, és az erdélyi Görböc Kulturális Egyesület, akik bíznak a Cibaki Vásár sikerében is. A kérelem elsősorban a vásártartás alapinfrastruktúrájának kialakítását célozza meg, de igényeltük a rendezvények, programok támogatását is. A pályázatban a maximumot, 4 500 000 forintot igényeltünk.

 

Cikkek hasonló témában:

2022.november 4.
Minden út a cibaki vásárba vezet 2
Még egy pályázatot nyújtott be a Cibaki Vásárért a Cibakházáért Egyesület.
2022.május 6.
190 éves a cibaki vásár
Május második és szeptember második vasárnapja, hagyományosan a cibaki vásár időpontja.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!