Üdvözöljük!

Ma 2024. July 14. Sunday Örs, Stella névnap van.
Települési hírek
Nincs még vége az aszálynak
Fotó: Internet
Hiába jött meg az elmúlt napokban a csapadék, a talaj vízháztartása és a talajvíz szintje még nem állt helyre.

Több olvasónk is jelezte, hogy a kiskertek öntézésére használt kutakban nincs, vagy nagyon kevés a víz. Az aszály nem csak egyszerűen a csapadék hiánya, és nem múlik el azzal, ha el kezd esni az eső. Az idei aszály még az elmúlt télen kezdődött, azzal, hogy kevés volt a téli csapadék. Ez azt is jelentette, hogy a talaj vízháztartása lassan, de biztosan átalakult. A nyári csapadékhiány ezt tovább fokozta, és a szeptemberi csapadék inkább csak a felső talajrétegekbe jutott el. Ez a növények egy részének elég – a fű például elkezdett sarjadni, a kiégettnek vélt területeken is – de a talaj vízkészlete még korántsem állt helyre. A talajvíz mennyisége is lecsökkent, illetve még mindig csökken – ez abból is látszik, hogy most olyan kút is száraz, amibe augusztus végén még volt víz.

A talaj vízkészletének hosszabb idő kell a regenerálódáshoz, az átlagot meghaladó csapadéknak kell hullania idén ősszel és télen, hogy tavaszra ismét a régi szintre kerüljön a talajvíz.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közérdekű
Készülnek az aszályra

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség