Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Települési hírek
Nyílnak a krókuszok
Fotó: berek.hu
Nem csak a hóvirág, de már a krókusz is előbújt.

Korábban írtunk már arról, hogy a hóvirágok szinte országosan kinyíltak, a hetekben Cibakházán is több helyen lehetett látni. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága pedig arról számolt be, hogy kinyíltak már az első krókuszok is.

Nem megszokott, hisz a tarka sáfrányok vagyis a krókuszok leggyakrabban február végén, március elején szoktak virágozni. A porzóik még téli nyugalmi állapotban vannak, és vélhetően a virágok a közelgő mínuszokban el fognak fagyni.

A krókusz a nősziromfélék családjába tartozik, neve a görög “kroké”, azaz fonal szóból származik, amely a virágok fonalszerű, 3 ágú bibéjére utal. Hazánkban több fajuk is előfordul, hagymás évelő növény. Színe a fehértől a világoslilán át a sötétliláig változhat, a külső részén pedig 3-3 sötétlila színű csík húzódik.

Virágokat csak pár napig lehet csodálni, hisz néhány nap alatt elnyílik, így tömeges virágzás csak 1-2 hétig látható. A növény igazán szép látványt napos időben nyújt, hidegebb időben a szirmait összecsukva tartja. Természetvédelmi értéke 10 000 Ft.

Ha láttál a környékeden te is hóvirágot vagy esetleg krókuszt, fotózd le és küld el nekünk a cho@cibakhaza.hu e-mail címünkre.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség