Üdvözöljük!

Ma 2024. June 14. Friday Vazul névnap van.
Települési hírek
Régen írtuk…
Fotó: Internet
Arra gondoltunk kicsit visszaemlékezünk miről is írt az újság 10-20-30 évvel ezelőtt az őszi hónapokban.

A lakosság jobb tájékoztatására az önkormányzat 1991-ben egy helyi lap létrehozását határozta el. Ez a lap a „Cibaki Hírek” címmel először 1991. februárjában jelent meg. A kiadást elsőként az Axel Springer Magyarországi Kft. irodája végezte majd 1996-tól a kiadást az önkormányzat vette át. Akkoriban nagyon népszerű lett a lakosság körében ez a lap.

Arra gondoltunk kicsit visszaemlékezünk miről is írt az újság 10-20-30 évvel ezelőtt az őszi hónapokban.

1992. novemberében az újság 24 oldalas volt, az első lapjain az önkormányzati, testületi hírekről írtak, többek között arról is, hogy a Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a Községpolitikai Bizottság együttes ülést tartott október 13-án, ahol megtárgyalták a lakáscélú támogatásokat. Hit-vallás- egyház rovatában Boldog Mórról olvashattunk, aki Szent István és Szent Imre kortársa volt, templomunk baloldali szentélyfreskóján láthatjuk. Az Embersorsok részben olvashattunk Fekete András színművészről, aki a Holt-Tisza partjáról „menekült” meg. A következő oldalokon az ÁFÉSZ-küldöttgyűléséről, a rendőrségi hírekről és a különböző biztonságos zárakról írtak. Októberben pedig ünnepi megemlékezést tartottak a templomban. Továbbá olvashattunk arról is, hogy az önkormányzati intézményeinek milyen működési tapasztalatai vannak. Az iskolai hírekben az alsós munkaközösség szakmai programokat szervezett, a tanítók, tanulók siker híreiről, sportolási lehetőségeikről is írtak. „Egy év mezei tanulságai” címmel az őszi teendőkről olvashatunk. Őze Gyula nyugdíjas postaműszerészről olvashattunk részletesebben. Honismereti részben Cibakházáról olvashattunk. A lap vége felé az anyakönyvi hírekről, a sport híreket láthatjuk.

2002. szeptemberében az újság 20 oldalas volt, közéleti rovatban olvashattunk arról, hogy Cibakházán Magyarországon először első alkalommal községünkben rendeztek Roadshow kiállításokat, bemutatókat, műsorokat. Olvashatunk arról is, hogy Sebestény Lászlóné nyerte meg az óvodavezető pályázatot. Az iskolai hírekben az akkor leendő 1. osztályosok névsorát is láthatjuk. Székelyföldi kapcsolatokról, a pünkösdi csíksomlyói búcsúról is szó esett. Az önkormányzati választásokról, képviselők jogállásának kérdéseit is olvashattuk. A Szent István király napján szervezett hétvégéről, illetve a képzőművészeti alkotótáborról is írtak az újságban. Érettségi találkozót tartottak Tiszaföldváron a Hajnóczy József Gimnáziumban, Dr. Varga Lajos tanár urat pedig otthonában köszöntötték. 2002. szeptemberében horgászversenyt is tartottak, ahol közel 100-an neveztek a versenyre. Jubileumi megemlékezést tartottak a bölcsődében. A gazdafigyelő részben olvashattak a szántóföldi kultúrák és gabonafélékről.

2012. novemberében 20. oldalas újságban a bizottsági hírekben olvashattunk a falu közmeghallgatásról, intézményi hírekben az alapítványi bálról és a könyvtárról. A „cselédsors, ahogyan egy cibaki lány megélte és leírta” címmel Horváth Mária Kati írását láthatjuk. Egyházi hírekben a karácsony közeledtével Szarvas András atya fogalmazta meg gondolatait. Hegedűsné Varga Ilona november 29-én megkapta a Cibakháza Nagyközségért Emlékérmet. Sport Hírekben a foci mérkőzések eredményeiről olvashattunk és a rendőrségi hírekről is írnak. A Cibakházi- Holt- Tisza Rehabilitációs elképzelésivel kapcsolatosan tárgyaltak. Kis Zoltán Vidékfejlesztési Minisztérium Főosztályvezetője arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a töretlen tenni akarás eredményeképpen 2013-ban és 2014-2021 Eu-s ciklusban, a Cibakházi Holt-Tisza rehabilitációját illetően, már nagyobb léptékű előre haladás várható. A novemberi számban Cibakháza Nagyközség 1932-ben kelt Szervezési Szabályrendeletéről is írnak. Süssünk, főzzünk hagyományos ételek címmel különböző recepteket is olvashattak a novemberi számban. Lakossági kezdeményezés hatására, játszóterek megépítésére gyűjtöttek.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Januári újság összefoglaló
Települési hírek
Megjelent a Cibaki Hírek januári száma
Települési hírek
Megjelent a Cibaki Hírek decemberi száma
Települési hírek
Októberi újság összefoglaló
Települési hírek
Megjelent a Cibaki Hírek októberi száma
Települési hírek
Szeptemberi újság összefoglaló
Települési hírek
Megjelent a Cibaki Hírek szeptemberi száma
Települési hírek
Augusztusi újság összefoglaló
Települési hírek
Megjelent a Cibaki Hírek augusztusi száma
Települési hírek
Júliusi újság összefoglaló

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség